Watch Medier

Nedlukning og kæmpehensættelse giver megaunderskud hos ISS

Den globale servicekoncern ISS har haft mindre at lave i 2020 på grund af coronavirus, da færre skal have gjort rent og betjent kantiner.

Adm. direktør i ISS, Jacob Aarup-Andersen. | Foto: Gregers Tycho

Servicekoncernen ISS har været hårdt ramt af coronaudbruddet og nedlukningerne verden over og fik i 2020 et stort underskud.

ISS, der har hovedsæde og er børsnoteret i Danmark, kommer ud af året med et minus på 5,2 mia. kr. Det viser selskabets årsregnskab.

Det store underskud skal blandt andet ses i sammenhæng med coronaudbruddet og er et markant fald i forhold til 2019, hvor ISS havde et overskud på 1,4 mia. kr.

ISS arbejder med rengøring, kantinedrift, og ejendomsservice for virksomheder verden over og har derfor været ramt af coronavirusset - blandt andet på grund af meget hjemmearbejde hos virksomhederne.

"2020 var et år, som ikke bliver glemt. Den globale pandemi udfordrede ISS, økonomier og virksomheder i hele verden," siger adm. direktør Jacob Aarup-Andersen i en kommentar til regnskabet.

Stor hensættelse

Det markante tab skyldes også en stor hensættelse foretaget tidligere i år. ISS hensatte 3,5 milliarder kroner - blandt andet til tab på en stor kontrakt i Danmark.

ISS skriver i regnskabet, at der er stor usikkerhed om resultaterne for 2021, da coronaudbruddet fortsat giver nedlukninger i store dele af verden. ISS forventer dog at have en lille vækst i salget i 2021.

ISS er målt på omsætning i top ti over landets største virksomheder.

Målt på antallet af ansatte, er ISS med knap 400.000 ansatte den største danske virksomhed.

Læs mere her:

ISS udskyder udbytte de næste to år

ISS og Forsvaret forhandler om at afslutte omstridt milliardkontrakt 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs