Watch Medier

Vokseværk hos malingkoncernen Hempel

Hempel har haft fremgang i salget i 2020 og sælger nu maling for over 11 milliarder om året. Senest har skibsmaling, men også husmaling trukket væksten. Topchefen kalder det "en stærk position for de kommende år".

Administrerende direktør Lars Petersson fra Hempel. | Foto: Hempel PR

Den danske malingkoncern Hempel har haft fremgang i 2020.

Omsætningen er sidste år steget med 3,2 procent til 11,5 milliarder kroner. Det fremgår af årsregnskabet for Hempel, der målt på omsætning er blandt de 50 største virksomheder i Danmark og arbejder globalt.

Hempel har haft fremgang inden for salget af sin mest kendte kategori, skibsmaling, men har også nydt godt af, at flere har tid til at male huset under corona, hvilket særligt har hjulpet på salget i Tyskland og Storbritannien.

"Jeg er meget tilfreds med vores præstation sidste år, hvor vi formåede at levere et stærkt resultat til trods for covid-19," siger administrerende direktør Lars Petersson i en kommentar til regnskabet.

"Vi har nu opnået organisk vækst i seks kvartaler i træk og samtidig været i stand til at reducere vores gæld yderligere. Det stiller os i en stærk position for de kommende år," siger han.

Trods et højere salg er overskuddet faldet med 16 procent til 320 millioner kroner. Det skyldes blandt andet finansposter.

Hempel har sat som målsætning at fordoble salget frem mod 2025. Det skal et nyligt opkøb af virksomheden Wattyl hjælpe med til.

Wattyl er en af Australien og New Zealands førende producenter af maling til huse og industrien. Wattyl har knap 100 butikker i de to lande.

Handlen blev annonceret i februar, men mangler at blive godkendt af diverse myndigheder. Handlen ventes at falde på plads inden udgangen af marts.

Hempel havde ved udgangen af sidste år 6100 ansatte. Wattyl har 750 ansatte. Hempel er ejet af Hempel Fonden.

Læs mere her:

Hempel vil sætte de globale priser på skibsmaling op 

 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs