Watch Medier

Royal Unibrews indtjening voksede i et år med omsætningsfald

Uden salg til restauranter og barer faldt omsætningen i Royal Unibrew med to pct. i coronaråret 2020. Dog formåede bryggerikoncernen at forbedre sit driftsresultat.

Koncernen oplevede i 2020 en mindre tilbagegang i omsætningen på 2 pct. sammenlignet med 2019. Men trods tilbagegangen formåede bryggerikoncernen i 2020 at forøge bundlinjen en smule. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Danske Royal Unibrew kom ud af 2020 med et fald i omsætningen, men en forbedring i resultatet sammenlignet med 2019.

Bryggerikoncernens omsætning lød i 2020 på 7,557 mia. kr., hvilket er et fald på 2 pct. eller 135 mio. kr. sammenlignet med 2019.

Det fremgår af årsregnskabet for 2020.

"Vores forretningsmodel viste sig stærk i et svært miljø," siger topchef Lars Jensen i en kommentar til regnskabet.

"Med en stærk præstation i 'off-trade' (salg til detailhandel, red.), planlægning og et omkostningsfokus formåede vi at levere det højeste ebit-resultat nogensinde trods den negative påvirkning fra covid-19," lyder det fra topchefen.

2020-resultatet blev forøget med omtrent 60 mio. kr., da overskuddet landede på 1,198 mia. kr. mod omkring 1,140 mia. kr. i 2019.

Driftsresultat på linje med egne forventninger

Driftsresultat efter af- og nedskrivninger (ebit) landede i 2020 på 1,515 mia. kr., hvilket var en stigning i forhold til året forinden, hvor koncernen kom ud med et driftsresultat på 1,469 mia. kr.

Et år med corona

Regnskabstallene kommer oven på et år, der har været præget af, at barer og restauranter på grundt af corona-restriktioner ikke har serveret fadøl i flere måneder.

Og coronavirussen har da også præget året, lyder det i regnskabet.

"2020 startede med ambitiøse planer og fokus på at fortsætte den underliggende positive indtjeningsudvikling. Efter en stærk begyndelse i januar og februar blev alle planer ændret i marts, da covid-19-pandemien blev en realitet," skriver koncernen i regnskabet.

Sigter efter toplinjevækst i "vanskeligt" år

Koncernen venter i 2021 et driftsresultat før af- og nedskrivninger i intervallet mellem 1,475 og 1,625 mia. kr.

"Vores ambition er at vende tilbage til rentabel toplinjevækst igen i 2021," udtaler finansdirektør Lars Vestergaard i regnskabet.

"På tværs af virksomheden har vi interessante organiske vækstmuligheder, som vi sigter mod at fokusere på. Planlægningen for 2021 er lidt usædvanligt, da vi stadig lever med covid-19-relaterede begrænsninger, og det er sandsynligt, at starten på året bliver vanskelig."

Royal Unibrew vil følge vaccinens påvirkning af handelsforhold i 2021, lyder det.

"Vi forventer, at 2021 slutter med et godt momentum, men starten af ​​året ser ud til at være udfordrende," udtaler Lars Vestergaard i regnskabet.

Royal Unibrew-optakt: Udsigt til forsigtige forventninger Tuborg indgår ny femårig festivalaftale 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs