Watch Medier

Corona sikrede æggebakkeproducent historisk godt resultat - men intet udbytte

Den børsnoterede producent af æggebakker, Brdr. Hartmann, oplevede stærkt efterspørgsel under corona-pandemien, og 2020 endte som et rekordår.

Foto: Annika Byrde

Æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann har haft gevaldigt vind i sejlene i 2020, hvor coronapandemien medvirkede til at skrue markant op for efterspørgslen efter æg - og dermed Hartmanns emballage.

Det fremgår af selskabets årsregnskab tirsdag.

Både top- og bundlinje voksede stort i forhold til året forinden. Omsætningen endte på 2567 mio. kr. mod 2356 mio. kr. i 2019. Det var dog i den lavere ende af selskabets egne forventninger, da Hartmann på forhånd havde ventet en omsætning i intervallet 2,5-2,7 mia. kr.

Nettoresultatet for året landede på 274 mio. kr. mod 167 mio. kr. i 2019.

"Udbruddet af covid-19 satte gang i en pludselig og markant forøgelse af æg solgt i detailhandlen, eftersom flere måltider blev spist hjemme. Det skabte derfor en hidtil uset stærk efterspørgsel efter ægemballage fra vores kunder," lyder det blandt andet i regnskabet.

"Vi var nødt til at dykke ned i vores lagre og få vores fabrikker til at arbejde på fuld tryk gennem vores normale "off-season" i andet og tredje kvartal," lyder det videre.

Den stærke efterspørgsel sikrede også selskabet et stort løft i driftsresultatet (EBIT) før særlige poster og justeret for hyperinflation, der steg til 452 mio. kr. mod 262 mio. kr. året forinden, mens overskudsgraden endte på 17,5 pct. - også før hyperinflation og særlige poster - mod 11,1 pct. i 2019.

Overskudsgraden endte i den høje ende af selskabets egne forventninger, da Hartmann på fårhånd havde ventet 16-18 pct.

I 2021 venter Hartmann en vækst i omsætningen til 2700-3000 mio. kr., men en lille nedgang i overskudsgraden før hyperinflation til 14-17 pct.

Sløjfer udbytte

Trods rekordåret kan aktionærerne dog godt skyde en hvid pil efter udbytte. Det bliver nemlig sløjfet i 2021, og selskabet vil som udgangspunkt fremadrettet geninvestere sine frie pengestrømme.

"Investeringerne foretages med afsæt i en stærk soliditet, og vi skal fortsat have de finansielle muskler til at udnytte attraktive ekspansions- og opkøbsmuligheder," skriver Hartmann i regnskabet og fortsætter:

"Derfor har bestyrelsen vedtaget en ny udbyttepolitik og besluttet, at Hartmann i 2021 og de kommende år som udgangspunkt vil geninvestere de frie pengestrømme for at realisere ambitionerne om at skabe vækst og sikre en attraktiv lønsomhed."

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs