Watch Medier

Københavns Lufthavn mistede 95 procent af passagererne i februar

Antallet af passagerer i Københavns Lufthavn i hele februar svarede til antallet på en enkelt travl dag i sommerferien. Ruterne er stærkt reducerede, og to tredjedele af flysæderne er tomme.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Københavns Lufthavn havde i februar 106.000 passagerer gennem terminalerne.

Det er et fald på 95 procent sammenlignet med februar sidste år. Det viser lufthavnens passagertal for februar.

Antallet af passagerer svarer til, hvad der normalt gik igennem lufthavnen på én travl dag i sommerferien inden coronaudbruddet.

I februar var der kun ganske få ruter ud af Danmark, og den største rute fra lufthavnen har været mellem København og Aalborg efterfulgt af flyvninger mellem København og Rønne.

"Verden er reelt lukket helt ned, og det er i dag kun de allermest nødvendige familie- og erhvervsrejser, der gennemføres," siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

"For et år siden var der omkring 675 flyvninger dagligt i februar, mens vi i år havde omkring 100 afgange og ankomster – og det med fly, hvor to tredjedele af sæderne var tomme," siger han i en skriftlig kommentar.

Han tilføjer, at luftfartsbranchen var de første til at blive ramt af coronaudbruddet og formentlig er de sidste til at slippe fri.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs