Watch Medier

Københavns Lufthavn mistede 95 procent af passagererne i februar

Antallet af passagerer i Københavns Lufthavn i hele februar svarede til antallet på en enkelt travl dag i sommerferien. Ruterne er stærkt reducerede, og to tredjedele af flysæderne er tomme.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Københavns Lufthavn havde i februar 106.000 passagerer gennem terminalerne.

Det er et fald på 95 procent sammenlignet med februar sidste år. Det viser lufthavnens passagertal for februar.

Antallet af passagerer svarer til, hvad der normalt gik igennem lufthavnen på én travl dag i sommerferien inden coronaudbruddet.

I februar var der kun ganske få ruter ud af Danmark, og den største rute fra lufthavnen har været mellem København og Aalborg efterfulgt af flyvninger mellem København og Rønne.

"Verden er reelt lukket helt ned, og det er i dag kun de allermest nødvendige familie- og erhvervsrejser, der gennemføres," siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

"For et år siden var der omkring 675 flyvninger dagligt i februar, mens vi i år havde omkring 100 afgange og ankomster – og det med fly, hvor to tredjedele af sæderne var tomme," siger han i en skriftlig kommentar.

Han tilføjer, at luftfartsbranchen var de første til at blive ramt af coronaudbruddet og formentlig er de sidste til at slippe fri.

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs