Watch Medier

Nyt rekordår for statens eksportkredit-institut

Coronaforsinkede projekter betød, at der blev finansieret færre vindprojekter i 2020, hvor pandemien ellers gled nådigt over EKF Danmarks Eksportkredit. Direktør forventer dog, at begge dele ændrer sig i år.

Den taiwanske havmøllepark Formosa er et af de projekter, EKF tidligere har støttet. | Foto: Ørsted

For sjette år i træk steg overskuddet sidste år i det statsejede danske eksportkredit-institut EKF. Resultatet i 2020 blev på 746 mio. kr. Samtidig nåede mængden af nyudstedte garantier, kautioner og udlån op på 23 mia. kr. - det næsthøjeste niveau nogensinde - og bragte kreditinstituttets portefølje op på 105,7 mia. kr.

Alligevel var alt ikke helt, som det plejede. Årets største forretning var for en gangs skyld ikke en havvindpark men derimod en køberkredit på 7,8 mia. kr. til et togprojekt i Tanzania, og i det hele taget fyldte vind mindre end i de seneste mange år. Forholdsmæssigt såvel som i kroner og øre.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs