Watch Medier

Mindre blæst sender Ørsteds kvartalsoverskud nedad

Ørsted har tjent færre penge i første kvartal. Dels var der mindre blæsevejr til vindmøllerne, dels var der denne gang ikke nogen store engangsindtægter. Og oveni er der hensat 800 mio. kr. til kabelfejl på havmøller.

Overskuddet halveredes i Ørsted i første kvartal. | Foto: Jens Dresling

Energiselskabet Ørsted har tjent færre penge i starten af 2021.

Overskuddet er i første kvartal halveret til 1,6 milliarder kroner. Det viser regnskabet fra Ørsted, der bygger og driver vindmølleparker.

Årsagen til tilbagegangen er primært, at Ørsted sidste år havde en engangsindtjening fra havvindmølleparken Hornsea 1, som ikke er kommet år.

Derudover har der ikke været så meget vind i første kvartal som sidste år, og det betyder, at der er produceret mindre strøm fra selskabets havvindmøller.

Resultaterne hos Ørsted kan svinge meget fra kvartal til kvartal - blandt andet fordi selskabet indimellem får store indtægter fra at sælge vindmølleparker.

Desuden har Ørsted måttet hensætte 800 millioner til nogle mulige problemer med kabler på havvindmølleparker i Storbritannien, som muligvis skal repareres.

Selv om overskuddet er gået tilbage, er administrerende direktør Mads Nipper, der tiltrådte 1. januar, tilfreds med resultaterne.

"Ørsteds operationelle drift i første kvartal 2021 var god og en smule bedre end forventet, og vi har nået flere strategiske milepæle," siger han i en kommentar.

Han peger på, at Ørsted på det seneste har vundet to kontrakter til nye havvindmølleparker i Polen og har solgt dele af to vindmølleparker i Holland.

Læs mere her:

Ørsted ramt af omfattende kabelfejl 

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs