Watch Medier

Pandora øger salget trods 30 procent lukkede butikker

Smykkeselskabet Pandora har i første kvartal løftet omsætning og indtjening i forhold til første kvartal sidste år, der var hårdt ramt af coronaudbruddet.

Mange af Pandoras butikker i hele verden har været lukkede i første kvartal. | Foto: PR/Pandora

På trods af flere lukkede butikker rundt om i verden har det danske smykkeselskab Pandora øget sit salg i første kvartal af 2021.

Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab.

Omsætningen er samlet endt på 4500 millioner kroner. Det er en vækst på otte procent i forhold til første kvartal sidste år.

Væksten er sket, selv om 30 procent af butikkerne i den globalt arbejdende virksomhed har været lukket i dele af kvartalet som følge af coronapandemien.

"Vi har haft en god start på 2021, ikke mindst set i lyset af at mange af vores butikker har været lukket," siger Alexander Lacik, administrerende direktør hos Pandora, om regnskabet.

Også Pandoras indtjening er kommet godt fra land i 2021. På bundlinjen har smykkeselskabet tjent 628 millioner kroner i første kvartal. Det er en markant forbedring i forhold til sidste års underskud på 24 millioner kroner.

Underskuddet i første kvartal af 2020 skyldtes udbruddet af coronavirus, som lukkede størstedelen af Pandoras butikker hen over kvartalet.

I øjeblikket er det omkring 20 procent af Pandoras butikker, der fortsat holder lukket på grund af coronasituationen.

USA fører an

Dykker man ned i Pandoras salg i første kvartal af 2021, så har USA cementeret sin position som det danske selskabs største marked. Alene i USA er der solgt for 1391 millioner kroner. Det er en vækst på 49 procent i forhold til året før.

Med væksten udgør USA nu 31 procent af Pandoras samlede salg. Storbritannien er det næststørste marked, mens Italien er det tredjestørste.

Pandoras smykker sælges i mere end 100 lande fordelt på seks kontinenter.

Salget sker foruden nethandel igennem mere end 6700 salgssteder, herunder over 2600 Pandora-butikker.

Globalt beskæftiger Pandora omkring 26.000 personer. 11.400 af dem bor og opholder sig i Thailand, hvor selskabet laver sine smykker.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs