Watch Medier

Allergiselskab sætter salgsrekord i første kvartal

Allergiselskabet ALK har netop for første gang solgt for mere end 1 mia. kr. i et enkelt kvartal - en stigning på 9 pct. Den fine udvikling i første kvartal får selskabet til at se mere optimistisk på hele året.

Foto: ALK / PR

ALK klarede sig bedre end ventet i første kvartal målt på såvel indtjening som omsætning.

Selskabet, der producerer allergivacciner, omsatte for 1021 mio. kr. i januar, februar og marts mod 956 mio. kr. i samme periode året før. Analytikere havde ventet et salg på 1000 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af ALK.

Det er første gang, at selskabet omsætter for mere end 1 mia. kr. i et kvartal. Omsætningsvæksten på 9 pct. er båret af en markant vækst i tablet-salget, der steg 32 pct.

Driftsresultatet, EBIT, blev et overskud på 166 mio. kr. mod et plus på 137 mio. kr. i første kvartal af 2020. Analytikerkorpset havde regnet med et overskud på 118 mio. kr.

Opgjort før af- og nedskrivninger, EBITDA, endte driftsresultatet på plus 226 mio. kr. mod estimeret 177 mio. kr. og 198 mio. kr. i første kvartal af 2020.

På den baggrund oppræciserer selskabet forventningerne til 2021.

"Dette er delvist udlignet af af fortsat usikkerhed relateret til covid og dets fortsatte påvirkning på salget af ALK's ældre produkter," skriver selskabet i sit regnskab for første kvartal.

Allergivaccineselskabet venter nu en omsætningsvækst på 9-12 pct. i lokal valuta mod en tidligere ventet vækst på 8-12 pct.

Tabletsalget ventes nu at vokse omkring 25 pct. i år mod tidligere mindst 20 pct.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, ses endvidere nu lande på 375-425 mio. kr. mod tidligere 325-425 mio. kr.

ALK justerer også i forventningerne til de frie pengestrømme, som nu ventes på minus 200 mio. kr. mod før minus 200-300 mio. kr.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs