Watch Medier

Maersk Drilling har største kvartalsvækst i ordrebogen siden 2017

Omsætningen gik en tand tilbage for Maersk Drilling i første kvartal, hvor selskabet dog melder om den største vækst i ordrebogen siden 2017. Selskabet opjusterede onsdag sine forventninger til indeværende år.

Foto: PR/Maersk Drilling

Det danske boreselskab Maersk Drilling lagde 730 mio. dollar til sin ordrebog i første kvartal, hvilket er den største kvartalsmæssige udbygning siden 2017.

Sådan lyder det fra selskabets topchef Jørn Madsen i den opdatering for første kvartal, som boreselskabet har offentliggjort torsdag morgen.

Allerede onsdag gav årets start Maersk Drilling anledning til at hæve sine forventninger til resten af året. Og den seneste udbygning af ordrebogen på 730 mio. dollar står i klar kontrast til starten af sidste år, hvor Maersk Drilling for første kvartal meldte om nye ordrer for 65 mio. dollar.

"Markedet er stadig ved at komme sig efter nedturen i 2020, men vi ser tegn på forbedring, især i floatersegmentet hvor flåderationalisering har ført til et sundere forretningsmiljø for offshore boreselskaber," udtaler Jørn Madsen i meddelelsen.

Selskabet opjusterede onsdag sine forventninger til 2021, så der nu ventes et driftsoverskud før særlige poster (ebitda) på mellem 260-310 mio. dollar i 2020. Tidligere gik forventningen på et resultat på mellem 225 og 275 mio. dollar.

Maersk Drilling fremlægger ikke tal for bundlinjen i sin opdatering for første kvartal. Af tallene, som bliver lagt frem, fremgår det dog, at selskabet så både toplinje og daglige dagsrater gå tilbage i årets første måneder sammenlignet med starten af sidste år. 

Omsætningen endte her på 264 mio. dollar, hvillket var en tilbagegang på 22 mio. dollar i forhold til første kvartal sidste år. Tilbagegangen skyldes ifølge selskabet et fald i den såkaldte "finansielle oppetid" med en udstyrsfejl på en rig, der tog den ud af drift i løbet af kvartalet.

Selskabets ordrebog stod ved udgangen af marts på 1,8 mia. dollar.

Seadrill arbejder videre med restrukturering

Maersk Drilling er ikke det eneste boreselskab, der torsdag giver en update på starten af 2021.

Det samme gælder John Fredriksens Seadrill, der kæmper med at lande en omfattende restrukturering, og som tidligere på året kom under amerikansk konkursbeskyttelse via den såkaldte chapter 11.

"Seadrills finansielle restrukturering fortsætter med at gøre gode fremskridt gennem produktive diskussioner med alle involverede parter," skriver selskabet torsdag.

Uden at fremlægge tal for omsætning og bundlinje melder Seadrill om en ordrebog på 2,1 mia. dollar per 20. maj. Selskabet har ligesom Maersk Drilling meldt om nye kontrakter i den senere tid.

Maersk Drilling opjusterer forventningerne

Maersk Drilling sælger ældre rigge 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs