Watch Medier

Aalborgensisk storentreprenør runder 2 milliarder i omsætning

Selskabet bag den nordjyske entreprenørkoncern A. Enggaard leverede næsten en fordobling af overskuddet i 2020 og vil som en del af strategien fremover være medejer ved nye projekter.

"Når man har en lang horisont, er det muligt at planlægge og lave en mere rationel drift," lyder det fra Asger Enggaard, adm. direktør hos entreprenøren A. Enggaard. | Foto: PR / A. Enggaard

A. Enggaard Holding, som er moderselskab i den aalborgensiske Enggaard-familiekoncern, nærmede sig sidste år 200 mio. kr. i overskud, hvilket med afsæt i en svagt stigende omsætning, der gik fra 1,9 til 2 mia. kr., repræsenterer godt en fordobling sammenlignet med 2019. Det skriver Børsen.

Ifølge adm. direktør Asger Enggaard er branchen "i rigtig god gænge med høj efterspørgsel og lav rente," og i Enggaard-koncernen, der tilbage i 2019 registrerede nedgang på omsætning såvel som resultatet, er man ikke fokuseret på toplinjen, fastslår han.

"Vores ordrebeholdning er vel på to-tre års omsætning, og når man har en lang horisont, er det muligt at planlægge og lave en mere rationel drift," siger Asger Enggaard.

Sammen med pensionskassen PKA vil Enggaard i fremtiden beholde og drive en del byggerier i det fælles selskab PKAE, samtidig med at entreprenøren har strategiske partnerskaber med andre aktører som PFA, Lærernes Pension, Industriens Pension og Velliv.

Familien Enggaard gennemførte sidste sommer et generationsskifte i den godt 80 år gamle koncern, der betød, at Asger Enggaard ud over at være leder blev ejer af A. Enggaard Holding, mens storebror Jens Enggaard skulle stå for den del af forretningen, der beskæftiger sig med kraner i virksomheden BMS.

A. Enggaard ansætter byudviklingschef

Entreprenør får opgave for universitet

A. Enggaard vinder udbud om 37.000 kvm universitetsprojekt i Aarhus

Familie efter generationsskifte og opdeling af koncern: "Vi er slet ikke uvenner"

Aarsleff slår alle entreprenører på toplinjen men KPC topper på indtjeningen 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs