Watch Medier

Stigende udbud stopper lang tids optur i svinekødspriserne

Opbremsning i eksporten til Kina og lav aktivitet i Europa giver hårdt slag til Danish Crowns svinekødspriser.

Landmændene får lavere priser på svinekød. | Foto: Peter Hove Olesen

Danish Crowns svinenotering får et gok i nødden i den kommende uge.

Kødkoncernen nedjusterer således noteringen pr. kg svinekød med 60 øre. Noteringen for søer falder ligeledes med 40 øre.

Landmændene får således 11,3 kr. pr. kg leveret svinekød i næste uge.

Slaget kommer efter uger med næsten lutter opjusteringer, men nu har priserne sat sig meget hurtigt og med voldsom kraft, selv om overudbuddet ikke er så stort, siger Danish Crowns globale salgsdirektør.

"Gennem hele foråret er der blevet lagt arm i markedet. Alle aktører i Europa har opereret med en meget kort horisont, fordi der har været enorm usikkerhed om, hvordan efterspørgslen ville blive hen over sommeren," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Kinas svineproduktion er ved at nærme sig fordums styrke, og det har fået den europæiske eksport af svinekød til at falde drastisk og skabt et overudbud.

Noteringen i Kina er mere end halveret siden nytår grundet opskaleringen.

"Det, vi hører fra Kina, er, at mange landmænd vælger at slagte grisene tidligt, fordi de frygter at blive ramt af afrikansk svinepest. Hvis det er rigtigt, så vil der komme et hul i markedet senere på året, men lige nu er vi glade for, at vi ikke har satset ensidigt på Kina. Vi har en god ordrebog til blandt andet Japan og Australien, og det kommer os til gode nu," siger Lars Albertsen. 

Mere fra Watch Medier

Eva Berneke fik "hidsig start" i Eutelsat

Eutelsats ageren over for Rusland blev blåstemplet af de franske myndigheder, men førte alligevel til kritik, fortæller satellitselskabets topchef, Eva Berneke, til Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs