Nordeas regnskab ventes at vise markant fremgang

Når Nordea onsdag offentliggør sit regnskab for andet kvartal, ventes lave nedskrivninger på udlån at resultere en markant fremgang sammenlignet med sidste år.
Nordea offentliggør regnskab onsdag. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet
Nordea offentliggør regnskab onsdag. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Nordeas regnskab for andet kvartal vil vise markant fremgang i forhold til samme kvartal året før, hvor corona trådte ind på scenen og fik banken til at hensætte 650 mio. euro til ventede nedskrivninger i forbindelse med coronapandemien.

"Kreditkvaliteten vurderes fortsat høj, og styrket økonomisk aktivitet og hjælpepakker vil give en markant forbedring af den post," vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen. Han venter nedskrivninger på 76 mio. euro.

Han venter dog, at Nordea fortsat vil være påpasselig med at reducere den såkaldt ledelsesmæssige hensættelse til coronatab fra andet kvartal sidste år på 650 mio. euro.

Bundlinjen ventes at vise et nettooverskud på 858 mio. euro ifølge estimater indsamlet af Infront ifølge Direkt. I andet kvartal 2020 var nettooverskuddet "kun" 243 mio. euro. Sidste år hæmmede nedskrivningsposten med knap 700 mio. euro, mens den i andet kvartal i år ventes kun at belaste med 100 mio. euro.

Udviklingen på bankens toplinje er også med til at drive fremgangen. Analytikerne venter, at de samlede indtægter stiger med et par hundrede millioner euro til 2309 mio. euro.

Den fremgang venter Mikkel Emil Jensen vil være drevet af bedre nettorente- og gebyrindtægter.

Konkret venter han, at nettorenteindtægterne stiger 11 pct. til 1208 mio. euro, og at gebyrindtægterne stiger 18 pct. til 793 mio. euro.

Da Nordea ikke offentliggør konkrete forventninger, har storbanken ikke været ude med en foreløbig melding om forløbet af andet kvartal og justering af årsforventningerne, således som mange danske banker har. Banken giver kun forventning om de samlede omkostninger for 2021, der ventes at lande under 4,6 mia. euro.

UBS overraskede positivt i andet kvartal

Coronabekymringer lægger pres på bankaktier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også