Watch Medier

Stor fremgang i cementordrer hos FLSmidth i andet kvartal – divisionen giver dog stadig underskud

Ordreindtaget voksede markant, mens toppen blev skåret af omsætningen i cementforretningen. På koncernbasis var der imidlertid fremgang.

Foto: FLSmidth/PR

Cementordrerne tikkede i andet kvartal ind i stor stil hos FLSmidth, der dog måtte se den del af forretningen levere endnu et underskud.

Koncernen kunne således fremvise en ordreindgang inklusiv valutaeffekter på knap 1,7 mia. kr., hvilket er en stigning på 50 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, hvor tallet lød på 1,1 mia. kr.

Særligt større byggeaktivitet i Nordamerika og udsatte serviceordrer i Mellemøsten og i den subsahariske del af Afrika var med til at øge ordreindtaget, lyder det i kvartalsregnskabet.

Selve omsætningen dykkede til 1,27 mia. kr. mod 1,35 mia. kr., hvilket skal ses som et resultat af en generel nedgang i aktivitetsniveauet inden for den del af selskabets forretning.

Hver fjerde medarbejder er væk

Endelig lød EBITA på et underskud på 34 mio. kr., hvilket var en forbedring fra den tilsvarende periode i 2020, hvor det beløb sig til et minus på 65 mio. kr.

I regnskabet lyder forklaringen på underskuddet, at der er "inkluderet omkostninger forbundet med omstruktureringen" af cementforretningen, der indebærerer en "justering af omkostningsstrukturen og en repositionering af cementforretningen, der skal drage fordel af og støtte den grønne omstilling" – et mønster, som FLSmidth venter fortsætter i tredje kvartal.

Af regnskabet fremgår det, at mere end hver fjerde medarbejder i cementdivisionen er væk sammenlignet med samme periode sidste år. I andet kvartal 2021 havde forretningsbenet således 3457 ansatte, mens tallet for samme periode sidste år lød på 4643.

Opjusterer forventningerne

På koncernbasis, hvor mineforretningen fylder mest, oplevede FLSmidth en klar fremgang i ordrebogen. Disse er således vokset til 4,6 mia. kr. mod 3,3 mia. kr. i 2020.

Omsætningen voksede desuden til 4,1 mia. kr. fra 3,8 mia. kr., mens resultatet før skat beløb sig til 47 mio. kr., hvor det i andet kvartal 2020 lød på et underskud på 17 mio. kr.

I anledning af kvartalsregnskabet har FLSmidth indsnævret forventningerne til hele året, så de nu ligger i den høje ende af det tidligere interval. Koncernen venter nu en omsætning mellem 16-17 mia. kr. mod 15,5-17 mia. kr. tidligere.

EU-Klimapakke giver postive udsigter for FLSmidths cementdivision 

Grønne krav til anlægsbranchen "forsvandt" under politiske forhandlinger: "Det var slet ikke et issue" 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs