Danfoss sætter halvårsrekord med 2 milliarder i overskud

Stigende efterspørgsel på produkter, der kan spare energi og varme, trækker op i industrikoncernen Danfoss' halvårsregnskab, hvor overskuddet voksede 74 pct.
Foto: Danfoss/PR
Foto: Danfoss/PR
AF RITZAU

Den danske industrikoncern Danfoss har i første halvdel af 2021 tjent rekordmange penge. Større efterspørgsel på klimaløsninger trækker op.

Det viser regnskabet for første halvår offentliggjort torsdag.

Danfoss har i årets første seks måneder solgt for 24,3 milliarder kroner. Det er 14 procent mere end samme periode i 2020.

Samtidig er overskuddet, når alle regninger er betalt, øget med 74 procent. Overskuddet lyder på 2,1 milliard kroner.

Den store fremgang skal ses i det lys, at den samme periode sidste år var ramt af tilbagegang over hele linjen. Især fordi kunderne - på grund af usikkerhed om coronavirus - holdt igen med bestillingerne.

Danfoss skriver i regnskabet, at der i år har været stor vækst i divisionen Danfoss Climate Solutions. Den leverer løsninger, der for eksempel holder på varme eller kulde i bygninger eller sparer på energien på fabrikker.

Derudover nævner virksomheden en markant fremgang i divisionen Power Solutions. Den producerer løsninger, som blandt andet bruges i store entreprenør- eller landbrugsmaskiner og andre køretøjer, der er beregnet til tunge opgaver.

Danfoss fremhæver selv, at omsætningen i år er seks procent højere end i første halvdel af 2019 - altså før coronaudbruddet.

Danfoss købte for halvandet år siden en stor del af den amerikanske virksomhed Eaton. Men først i starten af august i år faldt handlen på plads.

Med opkøbet øger Danfoss antallet af ansatte med omkring en tredjedel til små 40.000.

Overtagelsen af Eaton giver Danfoss en lang række produkter inden for hydrauliske komponenter. Blandt andet pumper og andet, der bruges i systemer, som sætter en maskine i bevægelse - for eksempel en motor.

Danfoss er grundlagt i 1933 og ejes fortsat af stifteren Mads Clausen familie gennem en familiefond. Virksomheden har hovedsæde i Nordborg på Als.

Danfoss vil udvide leverandørkorpset for at omgå flaskehalse

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også