Watch Medier

Bedre omsætning og indtjening end ventet i Royal Unibrew

Bryggerikoncernen Royal Unibrew kom ud af andet kvartal i år med en omsætning på 2,3 mia. kr. og et driftsoverskud på 521 mio. kr. Bryggeriet indleder et aktietilbagekøbsprogram på en kvart milliard kroner.

Royal Unibrew har haft travlt i andet kvartal. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew, kom ud af andet kvartal i år med en omsætning på 2,3 mia. kr. samt et driftsoverskud (EBIT) på 521 mio. kr.

Det er en solid fremgang fra henholdsvis 1,979 mia. kr. og 463 mio. kr. i samme periode af 2020.

"Q2 var et meget travlt kvartal. Vi producerede og solgte mere, end vi gjorde før covid-19, på trods af at mange af vores kunder stadig var påvirket af covid-19-relaterede restriktioner. Oven i dette lægger kanal- og produktmiksændringerne skabt af covid-19 pres på vores emballagelinjer, der har kørt for fuld kapacitet i løbet af andet kvartal og ind i sommeren," udtaler topchef Lars Jensen.

"Jeg er selvfølgelig meget glad for, at næsten alle salgskanaler nu er åbne igen, så vi og vores kunder kan vende tilbage til et mere normalt miljø. Vi er også meget tilfredse med vores præstationer i 2. kvartal, hvor EBIT var det højeste nogensinde i andet kvartal, på trods af betydelige stigninger i salgs- og marketingomkostninger, og virksomheden stadig blev negativt påvirket af covid-19," siger han.

I mængder solgte bryggeriet 3,42 millioner hektoliter mod 3,05 millioner hektoliter i samme kvartal af 2020.

Bundlinjen viste et overskud på 417 mio. kr. mod et overskud på 360 mio. kr. i andet kvartal 2020. Forventningen var 409,4 mio. kr.

Aktietilbagekøb for 250 millioner

Af selskabets regnskab for andet kvartal, der er offentliggjort mandag eftermiddag, fremgår det også, at bryggeriet indleder et nyt aktietilbagekøbsprogram på op til 250 mio. kr.

Programmet skal løbe frem til udgangen af året og bringer Unibrews samlede aktietilbagekøb i 2021 op på 500 mio. kr., da der også i første halvår blev købt tilbage for 250 mio. kr.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs