Watch Medier

DLG: Høsten bliver gennemsnitlig og med store variationer

Årets høst byder på større udsving end normalt, og specielt vårbyggen varierer meget. Mange landmænd har dog solgt afgrøderne tidligere end normalt på grund af høje råvarepriser, lyder det fra driftsdirektøren i korn- og foderstofkoncernen DLG.

Jesper Pagh, driftsdirektør og medlem af direktionen i DLG. | Foto: PR-foto DLG

Regnskyl har forsinket årets høst, der nu ifølge grovvarekoncernen DLG er lidt over halvvejs.

Ifølge grovvarekoncernen peger analyser i retning af en gennemsnitlig høst, efter at det længe så ud til at blive en af de bedste i mange år.

"Vi kom ret tidligt i gang med høsten, men på grund af meget vådt vejr har der været lange perioder, hvor maskinerne har stået stille. På trods af det viser vores analyser, at vi på landsplan bør komme ud med en gennemsnitlig høst, men som også svinger meget fra landsdel til landsdel. Faktisk ser vi helt ned på markniveau større udsving end normalt - specielt i vårbyggen," siger Jesper Pagh, driftsdirektør og medlem af direktionen i DLG, i en pressemeddelelse.

Grovvarekoncernen fremhæver, at middelhøsten primært skyldes kombinationen af en kold vinter og et pludseligt skift til et varmt forår, der har givet svære betingelser for afgrøderne.

DLG forventer at modtage omkring 2 mio. ton afgrøder i forbindelse med årets høst, hvilket vil være cirka halvdelen af den samlede danske høst.

Høje priser

Gennem en lang periode har der været en markant stigning i priserne på råvarer, som planteavlerne nyder godt af.

"Vi har set, at kunderne har solgt deres afgrøder tidligere end normalt. Det skyldes, at priserne har været meget gunstige som følge af covid-19, mindre høst samt et stigende globalt fødevareforbrug," siger Jesper Pagh.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs