NTG opjusterer forventningerne til 2021

Et gennemført opkøb og en bedre end ventet udvikling får det børsnoterede transportselskab NTG til at opjustere forventningerne for tredje gang i år.
Foto: PR/NTG
Foto: PR/NTG
AF RITZAU FINANS

Det danske transportselskab NTG Nordic Transport Group opjusterer forventningerne til omsætning og driftsindtjening 2021.

Det sker efter opkøbet af det svenske logistikselskab LGT Group er gennemført samt efter en bedre end ventet udvikling i tredje kvartal, skriver NTG onsdag i en børsmeddelelse.

Opkøbet ventes at bidrage med 200 mio. kr. på omsætningen og 15 mio. kr. på den justerede driftsindtjening i de resterende fire måneder af året, vurderer NTG.

Omsætningsprognosen bliver dog løftet med 400 mio. kr. og driftsindtjeningsprognosen hæves med 40 mio. kr. i bunden og 30 mio. kr. på toppen.

Det skyldes ifølge NTG, at den økonomiske udvikling indtil videre i tredje kvartal 2021 har overgået forventningerne, primært drevet af fortsat høj aktivitet og en bedre end forventet evne til at sikre kapacitet på trods af stigende kapacitetsmangel i begge divisioner.

Omsætningen ventes nu at lande i intervallet 6700-7000 mio. kr. mod tidligere ventet 6300-6700 mio. kr.

Forventningerne til den justerede driftsindtjening ventes nu at lande i intervallet 490-520 mio. kr. mod tidligere ventet 450-490 mio. kr.

NTG påpeger, at prognosen for 2021 afhænger af at de nuværende markedsforhold og aktivitetsniveauer ikke vil udvikle sig negativt, mens kapacitetsmanglen forventes at forværres en smule i resten af 2021.

Onsdagens opjustering er årets tredje fra transportselskabet.

NTG-topchef advarer om risiko for nyt kapacitetstillæg: Oplever "kæmpe pres på vognmandssiden"  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også