Watch Medier

Pandora bygger fabrik i Vietnam og skruer kraftigt op for aktietilbagekøb

Smykkeselskabet Pandora skyder ekstra 3 mia. kr. ind i sit aktietilbagekøbsprogram. Samtidig bebuder selskabet en udvidelse af produktionskapaciteten med 60 pct. som følge af etablering af en ny fabrik i Vietnam. Hidtil er al produktion er sket i Thailand.

Pandora, der hidtil har produceret alle sine smykker i Thailand, bygger nu en fabrik i Vietnam. | Foto: PR/Pandora

Smykkeselskabet Pandora skyder ekstra 3 mia. kr. ind i et aktietilbagekøbsprogram, så det nu samlet lyder på 3,5 mia. kr. Smykkeproduktionen udvides nu til også at omfatte Vietnam. Selskabet investerer 1 mia. kr til at udvide produktionskapaciteten med 60 pct. svarende til 80 mio. smykker årligt.

Det oplyser Pandora tirsdag ved starten af selskabets kapitalmarkedsdag.

Den nye fabrik i Vietnam skal årligt fremstille 60 mio. smykker - og resten skal produceres i Thailand, hvor Pandora i forvejen har produktion.

I forbindelse med den nye strategi kaldet "Phoenix" er det planen at vokse på allerede eksisterende markeder, hvor USA og Kina er fikspunkter.

Pandora venter at ramme en omsætning på 24,8-26,2 mia. kr. i 2023. Den organiske vækst i 2021-2023 ventes at blvie på på mellem 5 og 7 pct., og EBIT-marginen ventes at lande på 25-27 pct. i 2023, oplyser selskabet.

På det amerikanske marked er den langsigtede forventning en fordoblingen af omsætningen i forhold til 2019, og for Kina er ambitionen på længere sigt at øge omsætningen tre gange i forhold til 2019.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs