Genmab og Novo Nordisk til vejrs i comeback-aktiemarked

Efter et par dage med kursfald har aktieinvestorerne onsdag vendt blikket mod medicinalaktier, hvilket blandt andet betyder kursstigninger til Genmab og Novo Nordisk.
Genmab-aktien trækker investorer til onsdag. | Foto: Joost Melis / Genmab / PR
Genmab-aktien trækker investorer til onsdag. | Foto: Joost Melis / Genmab / PR
af marketwire

Genmab indtager en topplacering i det danske C25-indeks onsdag, hvor aktiemarkedet gør comeback, og handlerne især kaster sig over medicinalaktier.

Efter et par dage med fald kaster investorerne sig over nogle af markedets "darlings", vurderer Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, over for MarketWire.

"I dag ser det ud som om, at der kommer mere stabilitet ind i markedet, og så begynder du at købe nogle de aktier, du godt kan lide igen. Genmab er med i den kategori, og jeg vil tro, at det er derfor, at vi ser nogle af aktiemarkedets normale "darlings" blive samlet op efter det "sell off", der har været de sidste dage," siger Mads Zink.

Genmab-aktien henter onsdag 2,6 pct. og koster 2754 kr, mens Novo Nordisk stiger 1,9 pct. til 617,90 kr.

Med i den kategori af særligt populære aktier hører også Vestas og DSV, hvoraf sidstnævnte onsdag indtager toppen af indekset med en stigning på 3,1 pct. til 1559 kr. efter en hævet anbefaling.

Vestas vinder 1,7 pct. til 262,40 kr.

Medicinalaktier overgår marked i Europa

Det sker på en dag, hvor medicinalaktierne også i Europa klarer sig godt, og sektoren lige nu overgår resten af markedet.

Det kan hænge sammen med, at investorerne har udset sig de defensive aktier i det nuværende usikre marked, vurderer Mads Zink.

- De usikkerheder, vi har set i markedet på det seneste, og den sektorrotation, som vi har set ud af vækstaktier, kan sagtens komme igen. Derfor køber man lige nu de lidt mere defensive aktier, som bør holde lidt bedre, hvis markedet bliver nervøst i løbet af et par dage igen, siger han.

Sektoren stiger onsdag 1,5 pct. i det paneuropæiske Stoxx 600.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også