Medicinalselskab får gode resultater med covid-behandling i pilleform

En tabletbehandling fra amerikanske Merck har i et fase 3-forsøg vist sig at kunne reducere risikoen for hospitalsindlæggelse eller død efter covid-19 med 50 pct. Selskabet søger om en nødgodkendelse af tabletterne hurtigst muligt.
Foto: MSD / PR
Foto: MSD / PR
af marketwire

Det amerikanske medicinalselskab Merck har fredag præsenteret opløftende data fra studier med en antiviral pillebehandling til covid-19-ramte.

Foreløbige fase 3-resultater fra studiet med midlet molnupiravir, som Merck udvikler sammen med Ridgeback Bioteherapeutics, viser, at det kan reducere risikoen for hospitalsindlæggelse eller død med 50 pct.

Det skriver Bloomberg News.

Som følge af de positive resultater er rekrutteringen af patienter til studiet blevet stoppet, og Merck planlægger at ansøge om en godkendelse til nødbrug hos de amerikanske sundhedsmyndigheder så snart som muligt.

"Vi kunne ikke være mere begejstrede for resultaterne. Du behøver ikke tage til hospitalet, du behøver ikke at tage til et center for at få det injiceret. Det er en pille, du kan tage derhjemme," siger administrerende direktør Rob Davis fra Merck i et interview ifølge Bloomberg News.

Merck er uden for Nordamerika også kendt under navnet MSD.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også