Watch Medier

Mangel på komponenter får GN til at nedjustere forventningerne til høreapparatdivision

GN nedjusterer resultatforventningerne til høreapparatdivisionen GN Hearing betragteligt. Forventningerne fastholdes til det andet forretningsben, GN Audio, der sælger headsets.

GN's høreapparatdivision mangler komponenter. | Foto: GN Store Nord / PR

GN nedjusterer forventningerne til høreapparatselskabet GN Hearing betragteligt som følge af forsinkelser af produktlanceringer.

Forsinkelserne skyldes udskudte leveringer af komponenter til produktudviklingen.

Som konsekvens sænkes forventningerne til GN Hearings organiske vækst til "cirka" 16 pct. i 2021 fra tidligere ventet "mere end" 25 pct.

Samtidig sænkes prognosen for driftsmarginen (EBITA) til "mere end" 12 pct. fra "mere end" 16 pct.

For headset-divisionen GN Audio fastholdes forventningerne til hele året, men som konsekvens af nedjusteringen i GN Hearing sænkes forventningerne til GN's samlede vækst i indtjeningen per aktie til "mere end" 50 pct. fra tidligere "mere end" 60 pct.

"GN Hearing oplever lige nu forsinkelser i produktudviklingsleverancer, som fører til udskydelse af nøglelanceringer planlagt til andet halvår 2021. Disse forsinkelser kan ikke afbødes," skriver GN i en meddelelse tirsdag morgen.

Samtidig med nedjusteringen præsenterer GN Hearing også et foreløbigt tal for omsætningen i tredje kvartal, der ventes at være blevet 1346 mio. kr. - svarende til en organisk vækst på blot 4 pct. sammenlignet med tredje kvartal sidste år.

GN præsenterer sit endelige regnskab for tredje kvartal 29. oktober.

Medie: GN tæt på at overtage børshåbet Steelseries for 7,5 milliarder 

Mere fra Watch Medier

Fjerde opjustering: Mærsk varsler gigantoverskud

A.P. Møller-Mærsk regner nu med et resultat før renter og skat på små 20 mia. dollar eller knap 130 mia. kr. for hele 2021. De voldsomme prisstigninger på containerfragt har fået rederigiganten til at opjustere fire gange.

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage, ligesom Irmas kædedirektør forfremmes, og en afløser udnævnes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs