Watch Medier

Antal konkurser er på vej mod det laveste antal i flere år

Antallet af  konkurser steg i september til 176 fra 120 i august. Det er ændrer dog ikke på, at 2021 stadig ser ud til at ende med det laveste antal konkurser i flere år.

Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri | Foto: PR/Dansk Industri/Hans Søndergård

Antallet af konkurser i Danmark er i 2021 på vej mod det laveste niveau i flere år.

I årets første ni måneder har der i snit været 168 konkurser om måneden. Fortsætter det året ud, vil det ifølge cheføkonom Allan Sørensen, Dansk Industri, give det laveste antal siden 2015.

"Konkursstatistikken viser foreløbig ingen spor af coronakrisen, hvor mange virksomheder ellers har været ramt af nedlukninger og skrappe restriktioner," skriver økonomen i en kommentar.

I september var der 176 konkurser i aktive virksomheder, når der korrigeres for normale sæsonudsving, viser tal fra Danmarks Statistik. I august var antallet 120. Det var dog det laveste siden 2009.

Ifølge økonomen er det adgangen til kompensation og låneordninger under corona, som har holdt mange konkurser for døren.

"Virksomhederne har lånt mange milliarder kroner for at holde sig oven vande," skriver han.

 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs