Watch Medier

MT Højgaard spår stærk afslutning på året

Entreprenørkoncernen MT Højgaard er kommet gennem de seneste tre måneder bedre end forventet, lyder det i kvartalsregnskabet fredag.

MT Højgaard nyder godt af byggeboomet. | Foto: Martin Dam Kristensen

Der er fremgang i MT Højgaard Holding sammenlignet med sidste år. I tredje kvartal leverede koncernen, der har aktiviteter indenfor byggeri, anlæg og infrastruktur, et bedre end ventet resultat, og det baner vejen for et endnu stærkere fjerde kvartal.

Det skriver MT Højgaard Holding i sit kvartalsregnskab.

Selskabet fastholder sine nyligt opjusterede forventninger fra den 13. oktober om en omsætning i niveauet 7,1 mia. kr. og et driftsresultat, EBIT, før særlige poster og særlige afskrivninger på omkring 185 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet en omsætning på 6,8 mia. kr. og et EBIT før særlige poster og særlige afskrivninger på omkring 160 mio. kr.

"De opdaterede forventninger fastholdes med afsæt i de bedre end ventede resultater i tredje kvartal og udsigten til et endnu stærkere fjerde kvartal," skriver selskabet i sit regnskab.

I fjerde kvartal ventes en stigende vækst på igangværende projekter og partnerskaber samt højere marginer som følge af bedre kapacitetsudnyttelse, fortsætter selskabet.

MT Højgaard Holding omsatte i tredje kvartal for 1803 mio. kr. mod 1497 mio. kr. i samme kvartal året forinden.

Dertil var der i perioden tale om et driftsoverskud på 84 mio. kr. mod et driftsunderskud på 4 mio. kr. i tredje kvartal af 2020.

På bundlinjen var minus også vendt til plus med et overskud på 58 mio. kr. mod et nettounderskud på 17 mio. kr. sidste år.

Ordreindgangen øgedes til 2874 mio. kr. fra 1639 mio. kr. i samme periode sidste år.

MT Højgaard Holding opjusterer forventningerne til 2021

Asfaltbranche efterspørger klimakrav fra kommuner 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs