Watch Medier

Bioporto ser mindre driftsunderskud i 2021

Bioporto har ændret sine forventninger til både driftsunderskud og omsætning. Det børsnoterede diagnogstikselskab venter nu et driftsunderskud på 63 mio. kr. mod tidligere ventet minus 73 mio. kr.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Øget fokus på omkostninger har skæppet i kassen hos diagnostikselskabet Bioporto, hvor coronapandemien samtidig har lagt en dæmper på aktiviteterne. Det giver udsigt til et mindre underskud på driften i år, mens omsætningen omvendt ventes at falde lidt.

Det fremgår af selskabets regnskab onsdag.

Her steg omsætningen en smule i tredje kvartal til 5,3 mio. kr. mod 4,7 mio. kr. i samme periode sidste år, mens omkostningssiden blev nedbragt. Størst var faldet i forsknings- og udviklingsomkostningerne, der i kvartalet faldt til 7,6 mio. kr. fra 9,6 mio. kr. sidste år.

Der var fortsat røde tal på driften og bundlinjen. Driftsunderskuddet, EBIT, blev dog mindsket og landede på 14,5 mio. kr. mod et underskud på 17,7 mio. kr. i samme kvartal året forinden. På bundlinjen blev det til et underskud på 11,4 mio. kr. mod negative 17,3 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

"Som i de tidligere kvartaler har vi set en tilfredsstillende udvikling i vores aktiviteter i tredje kvartal af 2021. Salget inden for antistoffer er fortsat på et højt niveau og salget af NGAL Test i USA for RUO (research use only, red.) er stigende," udtaler administrerende direktør Peter Mørch Eriksen i regnskabet.

Der bliver også justeret på forventningerne til 2021 i onsdagens regnskab, hvor Bioporto opjuster forventningerne driftsresultatet, EBIT, og nu ser et underskud på 63 mio. kr. mod tidligere ventet minus 73 mio. kr.

På toplinjen nedjusterer selskabet omvendt og venter nu at lande en omsætning på 24 mio. kr. mod tidligere ventet 30 mio. kr.

"De ændrede forventninger baserer sig på stram omkostningskontrol i løbet af året, ændringer i organisationen og forventninger om mindsket klinisk aktivitet på grund af fortsættelsen af covid-19-pandemien," skriver Bioporto, der regner at have finansieringen på plads indtil tredje kvartal 2022 mod tidligere ventet andet kvartal 2022.

"Selskabet undersøger i øjeblikket yderligere finansieringsmuligheder - inklusive at dobbeltnotere selskabets aktier - for at styrke Bioportos langsigtede finansielle position yderligere," fremgår det af regnskabet.

Bioporto skal bruge længere tid til rekruttering af patienter

Bioporto sætter dato på bestyrelsesrokade

Afgående Bioporto-formand om afsked: "Det er helt efter planen" 

Mere fra Watch Medier

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en mia. kr. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs