Indtægter skyder til vejrs i fusionerede Vestjysk Bank

Vestjysk Bank, der er lagt sammen med Den Jyske Sparekasse, har markant fremgang i både indtægter og overskud, mens nedskrivningsposten næsten står stille.
Jan Ulsø Madsen, adm. direktør i Vestjysk Bank. | Foto: Vestjysk Bank/PR
Jan Ulsø Madsen, adm. direktør i Vestjysk Bank. | Foto: Vestjysk Bank/PR

Vestjysk Bank, der i dag rummer det tidligere Den Jyske Sparekasse, har mærkbar fremgang i indtægter og overskud.

Således blev der i årets tredje kvartal et overskud på 160,6 mio. kr. mod 107,6 mio. kr. samme periode 2020 – hvor Vestjysk Bank var alene.

På toplinjen er der også fremgang. Netto renteindtægterne vokser til 200,9 mio. kr. mod tidligere 122,2 mio. kr. Gebyrindtægterne knap fordobles til 161,9 mio. kr., og samlet landet netto rente- og gebyrindtægterne på 349,5 mio. kr. mod tidligere 200,8 mio. kr.

"Banken er inde i en meget stabil og positiv udvikling. Vores kunders forretningsomfang med banken er stigende, og vi ser, at kundernes kreditsituation generelt er stabil. Det gavner både vores kunder og banken. Samtidig er bankens nedskrivninger i perioden ikke væsentligt påvirket af corona-pandemien, hvilket jeg også ser som et udtryk for, at vores kunder generelt har en sund økonomi," siger adm. direktør Jan Ulsø Madsen i en pressemeddelelse.

Ved udgangen af tredje kvartal 2020 lød udlånet på 9,7 mia. kr., mens selskabet i dag har et udlån på 16,8 mia. kr. – i indeværende år er der stort set stilstand. Indlånet er steget til 24,1 mia. kr. mod knap 13 mia. kr. året forinden.

For helåret forventer Vestjysk Bank at få et overskud på 950-1050 mio. kr. efter skat inklusive engangsposter fra fusionen med Den Jyske Sparekasse.

Derudover lyder det, at banken fremover vil sætte ekstra meget fokus på at samle erhvervskunder op.

"Vi har en stærk position i vores markedsområde, og tiden er inde til at tage det næste skridt. Vi kan se, at vi tiltrækker flere og flere erhvervskunder. Vores vurdering er, at vi i dag er en af erhvervslivets foretrukne banker, og fremover vil vi gå endnu mere målrettet efter virksomhederne i vores markedsområde," siger Jan Ulsø Madsen i meddelelsen.

Der er dog også grund til at være varsom, lyder det fra direktøren:

"Selv om banken generelt er inde i en meget fin udvikling, er der også forhold, vi skal være særligt opmærksomme på. Det gælder fx de stigende indkøbspriser for bankens erhvervskunder generelt, svigtende priser for bankens svineproducenter og risikoen for flaskehalse på arbejdsmarkedet. Derfor opretholder vi et ledelsesmæssigt skøn på nedskrivninger til økonomisk usikkerhed på 258 mio. kr., svarende til ca. 1,5 pct. af bankens nettoudlån."

Vestjysk Bank er børsnoteret, men Arbejdernes Landsbank sidder på broderparten af aktierne.

Vestjysk Bank vender tomlen op efter weekendens it-sammenlægning 

Filialnettet skrumper: Her er bankerne, der har skåret dybest i de fysiske afdelinger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også