Danske Superligaklubber forgyldt af europæisk gruppespil

Knap en kvart mia. kr. er der blevet til fire danske Superliga-klubber som førlge af deltagelse i europæiske turneringer, har Ekstra Bladet beregnet. Brøndby har fået det største beløb.
Brøndby IF har haft flest indtægter på at deltage i euroæiske turneringer. | Foto: Finn Frandsen
Brøndby IF har haft flest indtægter på at deltage i euroæiske turneringer. | Foto: Finn Frandsen
af marketwire

De danske Superligaklubber er blevet forgyldt af deltagelsen i de europæiske turneringer med samlet set lige i underkanten af en kvart milliard i indtægter til Brøndby, FC Midtjylland, FCK og Randers.

Det skriver Ekstrabladet i en artikel torsdag forud for den sidste runde i gruppespillet i både Europa League og Conference League.

Brøndby er ifølge avisen den store vinder af de europæiske eventyr med en anslået samlet indtægt på 92,7 mio. kr. frem til torsdagens sidste kamp i gruppespillet.

Holdet fra Vestegnen topper ifølge Ekstrabladet listen, da Brøndby IF trådte direkte ind i playoff-runden til Champions League.

Brøndby ligger forud for aftenens kamp mod Sparta Prag på en sidsteplads i gruppe A med 2 point og 2 point op til aftenens modstander.

Klubben har ifølge Ekstrabladet dog stadig mulighed for fortsætte sit europæiske eventyr. Treeren i Europa League skal dyste mod toerne fra Conference League.

Brøndby IF's forventninger lyder for 2021 på et overskud i niveauet 65-95 mio. kr.

Fodboldklubben har ikke nogen direkte forventninger til den økonomiske effekt af de sportslige præstationer i Europa, men klubben skrev i forbindelse med opdateringen for tredje kvartal, at der er usikkerhed forbundet til de sportslige præstationer.

FC København, der ejes af Parken Sport & Entertainment, vurderes at have tjent 49,45 mio. kr. på kvalifikationskampe plus deltagelse i Conference League.

FC København er forud for aftenens kamp mod Slovan Bratislava allerede vinder af gruppe F i Conference League, og holdet fra Østerbro kan dermed se frem til mere europæisk fodbold efter nytår.

FC Midtjylland anslås at have tjent 60,7 mio. kr. på deltagelsen i European League, mens Randers vurderes at have tjent 35 mio. kr.

AGF, der røg ud til nordirske Larne i kvalifikationen til Conference League, anslås ifølge avisen, at have tjent 2,6 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også