Watch Medier

Omikron halverer den globale vækst i fjerde kvartal

De globale økonomier er stærkt præget at Omikron-bekyrninger i årets sidste måneder.

Erhvervsaktiviteten mindskes kraftigt i fjerde kvartal. | Foto: PR/Ryanair/shutterstock

Væksten i de globale økonomier bliver som følge af udbredelsen af Omikron-varianten kun halv så stor i fjerde kvartal, som den var i kvartalet forinden.

Det skriver Bloomberg Economics.

Ifølge mediet vil den globale økonomi vokse med 0,7 pct. i årets sidste tre måneder, hvilket ikke blot er en halvering af seneste kvartals vækst, men også under de 1 pct., som økonomierne voksede med i samme periode inden pandemien.

Euro-landene ventes at opleve en vækst på 0,8 pct. sammenlignet med kvartalet forinden, hvoraf der ventes en tilbagegang på 0,3 pct.point i december.

USA ser dog ud til at øge væksten en anelse trods bekymringerne for Omikron. På den anden side af Atlanten ventes der en vækst på 1,2 pct. i fjerde kvartal.

Mere fra Watch Medier

Online-banken Lunars norske opkøb bremses: Kan ikke skaffe pengene

Lunar er løbet ind i problemer i sit arbejde med at skaffe kapital til at købe den børsnoterede norske bank Instabank. Den danske online-bank har meddelt det norske finanstilsyn, at den får svært ved at nå deadline i september, fremgår det af børsmeddelelse. (Opdateret)

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

Der har længe været forlydender om, at transportselskabet Arriva i Danmark, der står for bus- og togdrift på flere strækninger, var på salgslisten hos ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn. I nyt dansk regnskab bekræfter Arriva Danmark, at forretningen skal sælges til en eller flere investorer.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs