Nordisk rekord: Ejendomstransaktioner for over 500 milliarder

De nordiske ejendomsmarkeder satte nye rekorder i 2021. Transaktionsvolumen på det professionelle marked endte på 523 mia. danske kr., viser en analyse fra rådgiver.
Adm. direktør Bård Bjølgerud og analysechef Mikael Söderlundh i Pangea Property Partner. | Foto: Pangea Property Partners
Adm. direktør Bård Bjølgerud og analysechef Mikael Söderlundh i Pangea Property Partner. | Foto: Pangea Property Partners
af Helene Kleppe og Peter S. Mygind

På de nordiske ejendomsmarkeder endte transaktionsvolumen for 2021 på et beløb svarende til 524 mia. danske kr. Det er 65 procent højere end året før – og det højeste nogensinde.

Det skriver EjendomsWatchs norske søstermedie, EiendomsWatch, på baggrund af en rapport om ejendomsinvesteringer fra investeringsrådgiveren Pangea Property Partners.

"2021 var et ekstraordinært år med høj transaktionsaktivitet i hele Norden. Efter et stærkt første halvår accelererede aktiviteten yderligere i løbet af andet halvår," siger analysechef Mikael Söderlundh i rapporten fra Pangea Property Partners.

I Danmark var transaktionsvolumen ifølge Pangeas tal ca. 103 mia. kr. Transaktionsvolumen i Norge endte på 115 mia. kr. I Sverige blev ejendomme solgt for 257 mia. kr.

I forhold til året før havde Sverige en vækst på 93 pct. 485 handler blev lavet her. I Danmark steg transaktionsvolumen med 61 procent, og her var der 230 handler. Salget i Norge steg med 54 procent, og der blev foretaget 380 transaktioner.

Finland skiller sig ud med en vækst på beskedne seks procent i transaktionsvolumen, der endte på knap 47 mia. kr.

Mens udlændinge stod for mere end halvdelen af ​​indkøbene i både Danmark og Finland, var andelen af ​​udenlandske købere omkring 20 procent i både Norge og Sverige.

"Vi i Pangea er meget stolte over at have givet rådgivning om tre af de seks største transaktioner i Norden i 2021, og alle tre af de største i Norge. Derudover har vi ydet rådgivning om en lang række andre transaktioner både på tværs af landegrænser og på tværs af segmenter," udtaler adm. direktør og partner Bård Bjølgerud fra Pangea Property Partners.

Ejendomshandler for knap 100 mia. kr.: Mægler forventer stærkt 2022 efter rekordår

Transaktioner har givet advokater vildt 2021: "Det har været et forrygende travlt år" 

Nordmænd sætter skub i hotelprojekt ved jysk supersygehus 

Rådgiver: Heimstaden-handel ændrer værdiansættelsen af boligejendomme 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også