Watch Medier

Matas sætter salgsrekord i julekvartalet

Butikskæden Matas har i perioden oktober-december solgt skønheds- og helseprodukter for 1,4 milliarder kroner. Det er rekord målt på et kvartal.

Adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsborg kan lune sig ved, at det går godt med både butikssalg og onlinesalg i Matas. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Der har været godt gang i salget hos Matas i de sidste tre måneder af 2021.

Samlet har butikskæden, der også har et stor onlinesalg, solgt for 1,4 milliarder kroner. Det er det største målt på et kvartal nogensinde.

Det oplyser Matas i en handelsopdatering for perioden oktober-december.

Hidtil har rekorden for det største salg målt på et kvartal tilhørt de sidste tre måneder af 2020. Her blev der solgt for 1,3 milliarder kroner.

Det kvartal blev endda ekstraordinært løftet af muligheden for at få feriepenge udbetalt.

Adm. direktør Gregers Wedell-Wedellsborg glæder sig over, at det både går godt med det fysiske og digitale salg.

"Kunderne er vendt tilbage til de fysiske butikker, og samtidig har onlinesalget holdt det usædvanligt høje niveau fra sidste år, hvor den fysiske detailhandel var underlagt restriktioner," siger Matas-direktøren.

I perioden oktober-december er Matas' onlineomsætning vokset med lidt over tre procent i forhold til samme periode et år tidligere.

Samtidig er salget i de fysiske butikker vokset med lidt under tre procent.

Ifølge Gregers Wedell-Wedellsborg er det særligt de traditionelle julegaver som eksempelvis parfumer og cremer, der har været efterspurgt i julekvartalet.

På produktsiden har der også fortsat været en efterspørgsel efter varer, som har relation til coronapandemien.

"Håndsprit og mundbind er jo nærmest blevet en dagligvare, og efterspørgslen bølger op og ned med smittetallene," siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

"Det nye er, at der også er en efterspørgsel efter selvtest. Det regner vi med på samme måde bliver noget, man lige tager med, når man er ude at handle. Det (selvtest, red.) er endnu ikke en stor faktor i vores tal. Men det er noget, Danmark efterspørger, og som kommer til at være på hylderne," siger han.

På baggrund af det store salg i perioden oktober-december, der dækker over det forskudte tredje kvartal i Matas' regnskabsår, har kæden valgt at hæve sine forventninger til salget for helåret.

Nu venter Matas at få en omsætning i intervallet 4250-4375 millioner kroner, hvor der før var ventet en omsætning i intervallet 4200-4330 millioner kroner.

 

Mere fra Watch Medier

Danskere har sat stort aftryk på Norges største biotekselskab

Biotekvirksomheden Nykode Therapeutics er i rivende udvikling og ubetinget Norges største bioteksucces. Kursen er nu sat mod en amerikansk børnotering. Æren kan i høj grad tilskrives en gruppe danskere, der siden 2015 har sat deres eftertrykkelige præg på virksomheden

Nu vil Deloitte også være it-konsulenthus

Konsulenthuset Deloitte har gang i en udvikling hen mod også at blive et it-konsulenthus. Senest har Deloitte købt endnu et SAP-hus i Danmark, men andre teknologier fylder stadig mere.

Genmab-topchef: Hvis vi havde købt Biontech havde vi nok sløjfet coronavaccinen

Genmab har på få år opbygget finansielle muskler til at kunne investere efter behag, mens kapitalen tørrer ud andre steder i biotekindustrien. Alligevel foretrækker Genmab-topchef Jan van de Winkel partnerskaber frem for opkøb. For havde Genmab købt den tyske samarbejdspartner Biontech, kunne det have kostet verden coronavaccinen, siger han til MedWatch.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs