Watch Medier

Biotekselskab opjusterer efter god omkostningskontrol

Det børsnoterede biotekselskab Orphazyme justerer på flere regnskabsparametre efter at være kommet bedre gennem 2021 end frygtet.

Orphazyme har klaret sig bedre gennem sidste del af 2021 end beregnet. | Foto: Orphazyme/PR

Orphazyme opjusterer forventningerne til 2021, efter at biotekselskabet har brændt færre penge af over den sidste del af året, end det oprindeligt var forventet.

Det fremgår af en børsmeddelelse tirsdag aften.

Orphazyme venter nu at få samlede driftsomkostninger på 665-675 mio. kr. i år mod tidligere ventet 700-720 mio. kr.

Derfor ventes driftsunderskuddet nu at blive 630-640 mio. kr. mod den tidligere forventning om et tab på 670-700 mio. kr.

Samtidig venter selskabet nu at have mindst 100 mio. kr. på kistebunden ved udgangen af 2021 mod tidligere ventet "mindst" 80 mio. kr.

Omsætningsprognosen for 2021 er præciseret til 35-37 mio. kr. fra tidligere ventet 30-40 mio. kr., og dermed er midtpunktet her nu 1 mio. kr. højere.

Opjusteringen er primært drevet af højere gennemsigtighed for omsætningen og lavere end ventede omkostninger.

"Vi er glade for de fremskridt, vi har gjort i forhold til effektivt at styre vores omkostninger, mens vi er forblevet stærkt fokuserede på vores mission om at opnå godkendelse af Arimoclomol i Niemann-Pick type C. Vores samtaler med de europæiske myndigheder kører fortsat, og vi afventer i spænding en holdning fra CHMP (ekspertpanel under EMA, red.) omkring vores markedsføringsansøgning i løbet af første kvartal 2022," siger Christophe Bourdon, der er administrerende direktør hos Orphazyme, i meddelelsen.

"Derudover arbejder vi fortsat sammen med FDA (de amerikanske sundhedsmyndigheder, red.) for at klarlægge en vej til genindsendelse af vores ansøgning for arimoclomol i USA, ligesom vi fortsat kigger på forskellige muligheder for at opnå yderligere finansiering til at opretholde driften," fortsætter han.

Orphazymes endelige årsregnskab for 2021 præsenteres den 15. marts.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs