Watch Medier

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Vingeproduktion hos Vestas. | Foto: vestas

Fredag formiddag er aktien i vindmølleproducenten Vestas på vej mod det største fald på børsen i flere måneder.

Kort før klokken 14 var aktien faldet med ca. syv procent, hvilket er det klart største fald i det ledende danske C25-indeks, som næsten udelukkende er præget af røde tal.

Det hænger ifølge aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank sammen med dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa.

Der er problemer med forsyningskæden, og de økonomiske forventninger til året er blevet skruet ned.

"Tingene kommer ikke frem til tiden, og det gør vindmøllerne meget dyrere, end man havde regnet med.- Derudover gør de prisforhøjelser, man forsøger at gennemtrumfe, at kunderne er længere om at bestille vindmøllerne. Og det gør, at indgangen af ordrer bliver skubbet. Det er alt sammen noget, der også kan gøre ondt på Vestas. Derfor reagerer aktien," fortæller han.

Derudover forstærkes modvinden ifølge aktieanalysechefen af, at aktien torsdag havde en god dag på børsen.

Holder modvinden ved, til børsen lukker, vil det være det største fald for aktien på en enkelt dag siden 3. november, hvor den fik skåret 18,2 procent af værdien.

Her fik Vestas-aktien den største kæberasler i fem år, efter at selskabet måtte nedjustere sine forventninger til året.

Her var det også forsyningskæden, der drillede. Det skete med henvisning til flaskehalse i forsyningskæden på grund af corona.

Det gør det sværere for Vestas at skaffe de komponenter og varer, der skal bruges i produktion, ligesom de er blevet dyrere.

Jacob Pedersen fra Sydbank vurderer, at problemerne med at få leveret ting til møllerne og de høje råvarepriser vil vare flere kvartaler endnu.

"Den eneste måde, man kan imødegå det på, er ved at løfte salgspriserne. Men det er ikke noget, der får stor effekt i 2022. Så vi kigger også ind i et år, hvor indtjeningen vil være væsentligt ringere, end den har været for Vestas i lang tid," vurderer han.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs