Harboes Bryggeri nedjusterer forventninger efter skuffende salg

Skuffende ølsalg i Danmark og Tyskland får Harboes Bryggeri til at trække en stor luns ud af forventningerne til resultaterne i regnskabsåret 2021/22.
Foto: PR / Harboes Bryggeri
Foto: PR / Harboes Bryggeri
AF MARKETWIRE

Et sammenfald af forskellige faktorer - herunder lavere salg på de danske og tyske hovedmarkeder - får Harboes Bryggeri til at nedjustere forventningerne til de finansielle resultater for 2021/22.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra det sydsjællandske bryggeri fredag.

Harboes venter nu et driftsoverskud på EBITDA-niveau på 83-103 mio. kr. mod en tidligere forventning om et driftsoverskud på 115-125 mio. kr. Og for resultatet før skat for de fortsættende aktiviteter ventes nu et underskud på op til 20 mio. kr. mod et overskud på 10-20 mio. kr. i de oprindelige forventninger.

"Afsætningen på de danske og tyske hovedmarkeder i december og januar måned har været markant lavere end forventet, og der er fortsat stor usikkerhed om udviklingen i de kommende måneder. Den lavere afsætning skyldes blandt andet, at der i forbindelse med julehandlen har været udbudt konkurrerende mærkevareprodukter til meget lave priser, som derfor har taget en betydelig del af den samlede volumen," skiver Harboes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også