Watch Medier

Opkøb sender Netcompanys omsætning til vejrs

Toplinjen vokser med knap 50 pct. i seneste kvartal hos Netcompany efter opkøb af græsk it-selskab. Til gengæld må det danske selskab se indtjeningsmarginen falde som følge af tilføjelsen.

Foto: PR

Årets sidste kvartal i 2021 bød på det største opkøb i Netcompanys historie, da græske Intrasoft blev en del af den danske it-koncern.

Tilføjelsen afspejler sig tydeligt i det netop offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal. Her vokser omsætningen med 49,1 pct. og lander på 1,15 mia. kr.

Her tegner det græske opkøb sig alene for 37 pct. af væksten, mens den organiske vækst står for 12,1 pct.

Købet af Intrasoft rammer samtidig ebita-marginen, som lander på 18,3 pct. Fraregner man påvirkningen fra opkøbet, lyder ebita-marginen på 21,8 pct. for den organiske forretning. I kroner og ører lander ebita-resultatet på 210,3 mio. kr. for kvartalet.

"På trods af nye covid-19 pålagte restriktioner i december og øget sygdom i koncernen som følge af omikron-varianten, lykkedes det os at leve op til vores forventninger til omsætningsvækst og -marginer for hele året, da omsætningen voksede 27 pct. i konstante valutaer og justeret ebita-margin for koncernen var 21,8 pct," udtaler topchef André Rogaczrewski ved offentliggørelsen af regnskabet.

Årets sidste tre måneder bød samtidig på en vækst i antallet af medarbejdere. Fraregnet opkøbet voksede medarbejderskaren med 513 - fra 2996 i fjerde kvartal 2020 til 3509 i fjerde kvartal 2021. Medtager man tilføjelsen af Intrasoft, havde Netcompany ved udgangen af 2021 i alt 6380 fuldtidsansatte.

Fortsætter tendens i 2022

Samlet set lander Netcompanys omsætning på 3632 mio. kr. i 2021. I det igangværende regnskabsår for 2022 forventer Netcompany en toplinjevækst i størrelsesordenen 48-52 pct. – heraf forventes 13-18 pct. at være organisk.

Forventningen til den justerede ebitda-margin lyder på over 20 pct. for hele koncernen, mens den fraregnet Intrasoft-tilføjelsen ventes at ligge på over 23 pct.

Læs mere her:

Netcompany sætter gang i aktietilbagekøb for 50 millioner

Netcompany holder fast trods hollandsk skuffelse 

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs