Watch Medier

Udbytterekord i sigte: Over 100 milliarder på vej fra store danske børsselskaber

Med en forventet udbytteudbetaling alene fra Mærsk på 30-50 mia. kr. kan de største danske børsselskabers udbetaling af udbytte i år nå 100 mia. kr.

Mærsk vil føre an i udbyttefesten med en forventet udbetaling på 30-50 mia.. kr. til aktionærerne. | Foto: PR / A.P. Møller - Mærsk

De største danske børsnoterede selskaber vil i stor stil skrue op for udbetalingerne til aktionærerne. Især A.P. Møller-Mærsk står til trække udlodningen op.

Samlet kan det løbe op i ca. 100 mia. kr., fremgår det af Bloomberg-estimater baseret på samtlige analytikere, der dækker danske aktier.

Det skriver Børsen.

”Vi er ikke ret meget i tvivl om, at det her bliver en udbyttesæson, der kommer til at sætte helt nye standarder for, hvor mange penge, der kan sendes tilbage til investorerne,” siger Jacob Pedersen, der fortæller, at man sidste år så samlede aktieudbytter på 76 mia. kr. hos de selskaber, som banken dækker.

De omfatter de største danske selskaber i C25-indekset med undtagelse af Royal Unibrew, men til gengæld er Topdanmark, Nordea, ALK-Abelló, SAS og Simcorp med i den beregning.

Selv om Sydbank endnu ikke vil sætte præcise tal for årets forventninger, så er den bedste vurdering lige nu, at det tal kommer et godt stykke nord for 100 mia. kr. i samlede udbyttebetalinger.

Og en stor del af æren vil blive tilskrevet A.P. Møller-Mærsk, fortæller Jacob Pedersen. Ifølge Bloomberg, der har lavet beregningerne på gennemsnittet af analytikerkorpsets forventninger til udbytter, er der i øjeblikket udsigt til 1500 kr. for begge Mærsk-aktier.

Til sammenligning udbetalte Mærsk sidste år 330 kr. i udbytte, mens man i 2020 udbetalte et udbytte på 150 kr. pr. aktie.

”Jeg tør godt love, at det hop, vi kommer til at se for Mærsks udlodning, kommer til at give genlyd, og det kommer til at sende den samlede udlodning op i et niveau, som vi aldrig har set før,” siger Jacob Pedersen.

Efter hans vurdering kommer Mærsks udbytte til at lægge sig mellem 30 og 50 mia. kr. – og nok tættere på sidstnævnte. Det skal ses i lyset af, at Sydbank forventer, at Mærsks bundlinje vil være i omegnen af 120 mia. kr. i 2021.

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs