Watch Medier

Millioner af lyntest tredobler Falcks overskud

Falck har i 2021 næsten tredoblet overskuddet til 1,8 milliarder kroner. Det skyldes lyntest, som i regnskabet beskrives som "en af de største og mest krævende opgaver i Falcks historie".

Falck-testcenter. | Foto: Jesper Houborg/Politiken

Falck har i løbet af 2021 haft stor fremgang i sine økonomiske resultater.

Det skyldes de millioner af lyntest, som selskabet har foretaget i lyntestcentre i store dele af landet.

Falcks samlede omsætning er i 2021 steget med 2,8 milliarder kroner til 15,2 milliarder kroner.

Fremgangen stammer udelukkende fra lyntest. De har isoleret givet 3,46 milliarder kroner i omsætning gennem året.

Driftsoverskuddet er knap tredoblet til 1,8 milliarder kroner. Det er også lyntest, der trækker op. Det viser Falcks årsregnskab, der er offentliggjort fredag.

"Levering af Covid-19-antigentest i Danmark står som en af de største og mest krævende opgaver i Falcks historie," skriver Falck i regnskabet.

Falck har stået for lyntest i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland og i lufthavne.

Virksomheden Carelink har lyntestet i Region Syddanmark. Copenhagen Medical har haft opgaven i Region Hovedstaden.

Opgaven med lyntest er ved at blive nedskaleret. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) varslede onsdag, at testindsatsen for fremtiden vil være bygget op om hjemmetest og PCR-test.

De nærmere detaljer er ikke klarlagt endnu. Falck skriver i regnskabet, at lyntest ventes at fortsætte i de første tre måneder af 2021.

Hvis man ser bort fra lyntest, er Falcks normale forretning bygget op om ambulancedrift, vejhjælp, sundhedshjælp og tjenester inden for brand og redning. Det er både i ind- og udland.

Topchef Jakob Riis fremhæver i en kommentar til regnskabet, at Falck gennem året har vundet flere ambulancekontrakter. Det er blandt andet i Danmark og Sverige samt en stor kontrakt i San Diego i USA.

"Vi er lykkedes med at udvikle kerneforretningen og har leveret et stærkt resultat på trods af vanskelige arbejdsvilkår og en voksende mangel på arbejdskraft i flere lande," siger han.

Mere fra Watch Medier

Nu vil Deloitte også være it-konsulenthus

Konsulenthuset Deloitte har gang i en udvikling hen mod også at blive et it-konsulenthus. Senest har Deloitte købt endnu et SAP-hus i Danmark, men andre teknologier fylder stadig mere.

Genmab-topchef: Hvis vi havde købt Biontech havde vi nok sløjfet coronavaccinen

Genmab har på få år opbygget finansielle muskler til at kunne investere efter behag, mens kapitalen tørrer ud andre steder i biotekindustrien. Alligevel foretrækker Genmab-topchef Jan van de Winkel partnerskaber frem for opkøb. For havde Genmab købt den tyske samarbejdspartner Biontech, kunne det have kostet verden coronavaccinen, siger han til MedWatch.

Lækket udspil: EU vil på få år fordoble antallet af varmepumper

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen for at blive uafhængig af russisk olie og gas lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge kravene til energieffektivisering. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

NKT hedger sig ud af forsyningsproblemer

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs