Parken opjusterer med 83 millioner efter salg af FCK-spiller

FC København har solgt fodboldspilleren Jonas Wind til den tyske bundesligaklub Wolfsburg. Salget får moderselskabet, Parken, til at opjustere forventningerne til resultatet.
Jonas wsind skal fremover spille for VW-byen Wolfsburg. | Foto: Lars Poulsen
Jonas wsind skal fremover spille for VW-byen Wolfsburg. | Foto: Lars Poulsen
af ritzau

FC København har solgt den danske landsholdsangriber Jonas Wind til den tyske bundesligaklub Wolfsburg. Det bekræfter begge klubber på deres hjemmesider.

Fodboldklubben forventer efter salget en positiv virkning på resultatet før skat på 83 millioner kroner. Det oplyser moderselskabet Parken Sport & Entertainment i en fondsbørsmeddelelse.

Det præcise beløb på handlen fremgår dog ikke.

22-årige Jonas Wind kom til FCK's talentafdeling i 2012 og var der indtil sin debut i Europa League mod Atlético Madrid i 2018. Siden er det blevet til 114 kampe og 46 mål for FCK.

Han fik A-landsholdsdebut for Danmark i oktober 2020, og siden er det i alt blevet til 12 kampe og 4 mål. Han var også med til EM-slutrunden for Danmark i sommeren 2021.

For Jonas Wind, som har fået en kontrakt hos Wolfsburg frem til 2026, er afskeden med FCK emotionel.

- Det er meget svært at sætte ord på, hvad FC København betyder for mig. Klubben har altid været en kæmpe del af mit liv, og jeg har haft et utal af store oplevelser her - både som ungdomsspiller og senior.

- Det er svært for mig at sige farvel, for jeg elsker at være i København, og jeg kommer til at savne det utroligt meget, siger Jonas Wind til klubbens hjemmeside.

Wolfsburg var for stor en klub til at afslå et skifte.

- Den her mulighed kunne jeg ikke sige nej til, selv om jeg ikke havde regnet med at skifte i dette vindue.

- Derfor er det følelsesladet for mig at rejse, men jeg har forberedt mig på, at dagen ville komme og ser frem til en stor udfordring i Tyskland, siger Jonas Wind.

FCK-sportsdirektør Peter Christiansen er stolt over, at en spiller fra klubbens egen avl skifter til en af de større europæiske ligaer.

- Det har ligget i kortene længe, at Jonas skulle videre fra FCK og prøve sig af på næste hylde, når den rigtige mulighed kom sportsligt og økonomisk for alle parter. Den dag er nu kommet.

- Vi har allerede sikret os Khouma Babacar for at komme den her situation i forkøbet, siger Peter Christiansen.

FCK hentede mandag også yderligere to spillere til offensiven i skikkelse af den nigerianske kantspiller Akinkunmi Amoo og den franske angriber Mamoudou Karamoko.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også