Watch Medier

Danske investorer mærker brat afslutning på C25-indeksets aktiefest

10 ud af 25 aktier i det danske C25-indeks er faldet med mindst 25 pct. fra deres højeste kurs i 2021.

Aktiefesten er skruet ned. | Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Aktiefesten og den store fremgang i det toneangivende C25-indeks er stoppet brat.

Det danske børsmarked er ramt af en aktiekrise, hvor C25-indekset er faldet med hele 12 pct. siden november.

Det skriver Børsen.

Især nye investorer oplever for første gang en svedetur efter en pæn fremgang over de seneste år. Ligeledes rammes de danskere, som har søgt mod aktiemarkedet for at undgå negative renter i banken.

"Faldene på en stor del af de helt store danske aktier er voldsomme og meget usædvanlige. Men det kommer også på bagkanten af store stigninger til danske aktier de seneste år," siger Lars Hytting, som er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning, til Børsen.

Nationalbanken oplyser, at danske privatinvestorer har investeret i alt 105 mia. kr. over de seneste to år. Heraf er omtrent en fjerdedel af det rekordhøje beløb investeret i danske enkeltaktier.

De danske enkeltaktier er hårdt ramt, og 10 ud af 25 aktier i C25-indekset er ramt så hårdt, at de er faldet med mindst 25 pct. fra deres højeste kurs i 2021.

Værdien af Bavarian Nordic og Ørsteds aktier er ramlet ned med næsten 50 pct.

Over en treårig periode er aktierne steget med 97 pct. Men nu har kombinationen af inflation, rentestigninger og stramninger af pengepolitikken vendt kursen på aktiemarkedet.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs