Watch Medier

DFDS skruer op for forventningerne til 2022

DFDS får en markant fremgang i omsætningen og drftsresultat i 2021 sammenlignet med året før. Færge- og logistikselskabet skruer op for indtjeningsmålet i 2022. (Opdateret)

Foto: PR-foto: DFDS

Det danske færge- og logistikselskab DFDS lander i 2021 et driftsresultat på 3,4 mia. kr. (ebitda) efter en omsætning på 17,9 mia. kr. og skruer op for resultatforventningerne til indeværende år.

Det fremgår af DFDS' regnskab for fjerde kvartal og helåret 2021.

"På trods af Covid-19, Brexit og flaskehalse i forsyningskæder leverede vi et stærkt resultat for 2021. I 2022 sigter vi på at løfte både omsætning og indtjening med mere end 20 pct.," siger adm. direktør Torben Carlsen i regnskabsmeddelelsen.

Omsætningen er især skudt i vejret i fjerde kvartal sidste år med en fremgang på hele 46 pct.

Det er primært drevet af omsætning og indtjening fra logistikselskabet HSF Logistics Group, som DFDS har kunnet indregne i koncernregnskabet fra september. Da blev opkøbet af det hollandske logistikselskab nemlig godkendt af myndighederne.

Ud over omsætning fra HSF Logistics gavnede det også DFDS, at der var højere omsætning fra bunkertillæg og en fordobling af passagertallet på færgerne fra et lavt niveau i fjerde kvartal 2020.

Helårsomsætningen steg ca. 28 pct. og driftsresultatet ca. 25 pct. i forhold til 2020.

DFDS-færgernes passagertal var dog i 2021 langt under niveauet fra før corona-pandemien, og rederiet har tidligere sagt, at en normalisering af passagertrafikken formentlig først finder sted i 2023.

Driftsresultatet for 2021 lander på 3,4 mia. kr., og det er dermed midt i skiven i forhold til de resultatforventninger, som DFDS meldte ud efter tredje kvartal sidste år på et spænd på 3,3 til 3,5 mia. kr.

Selv om tallene for DFDS klart går frem sidste år i forhold til 2020, som plagede rederiet ikke kun med corona-pandemi og brexit, så er driftsindtjeningen fortsat ikke på højde med 2019. Her realiserede DFDS et driftsresultat på 3,6 mia. kr.

Skruer op for vækstambitionerne

For indeværende år skruer DFDS imidlertid op for vækstambitionerne.

DFDS forventer, at omsætningen vil stige med 23-27 pct., og det især helårseffekten fra opkøbet af HSF Logistics og stigende omsætning fra passagerforretningen, der vil give pote i forhold til 2021, påpeger færge- og logstikselskabet.

Fragtmængderne estimeres også at vokse på de fleste markeder.

Driftsindtjeningen (ebitda) forventes at blive i intervallet 3,9-4,4 mia. kr. Det vil sige op til en mia. bedre end i 2021.
 

DFDS glæder sig over fjernelse af restriktioner - ser normalisering i 2023

DFDS øger toplinjen til 4,4 mia kr i tredje kvartal

DFDS-topchef vil have vækst i logistik-forretningen efter opkøb


Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs