Frederiksberg Centret vender trecifret millionunderskud til overskud

Frederiksberg Centret, som har været voldsomt påvirket af coronanedlukningen, er på vej til mere normale tilstande, og et trecifret millionunderskud er vendt til overskud. Corona har dog stadig for nogle efterladt ”store, blodige spor,” fortæller center manager til EjendomsWatch.
Thomas Thalbitzer, center manager i Frederiksberg Centret, er tilfreds med årets resultat coronasituationen taget i betragtning. | Foto: PR / Danske Shoppingcentre
Thomas Thalbitzer, center manager i Frederiksberg Centret, er tilfreds med årets resultat coronasituationen taget i betragtning. | Foto: PR / Danske Shoppingcentre

Ligesom flere andre butikscentre har Frederiksberg Centret, som huser 90 butikker, været påvirket af coronanedlukningen. Men ser man på seneste regnskab for perioden 2021, er det lykkedes at vende et millionunderskud på 132 mio. kr. til et overskud på 98 mio. kr. efter en værdiregulering.

”I betragtning af, at det er et coronaår, vi har afsluttet, så er vi tilfredse med årets resultat. Vi er ikke helt på linje med et normalt år, da resultatet er på et lavere niveau, end hvad vi ellers ville have været tilfredse med,” siger Thomas Thalbitzer, center manager i Frederiksberg Centret.

Shoppingcentret er ejet af Danske Shoppingcentre, som ejer to tredjedele, og Lægernes Pension, som ejer den resterende tredjedel.

Nedbringning af restancer

Forrige regnskabsperiode var i særdeleshed påvirket af en negativ værdiregulering på 204 mio. kr., så centrets værdi landede på 1,9 mia. kr. Regnskabet for 2021 melder derimod om en ”lille positiv værdiregulering” på 21 mio. kr., som Thomas Thalbitzer kalder det.

Selskabets egenkapital lyder på 1,964 mia. kr. modsat forrige periodes 1,970 mia. kr.

En væsentlig årsag til, at selskabet Frederiksberg Centret kommer ud af seneste coronaår med et positivt resultat, skal findes i posten for lejetilgodehavender.

”Vi har arbejdet hårdt på at reducere vores restancer. Vi har haft en pragmatisk tilgang til det, hvor vi har accepteret restancer, fordi det jo var en meget svær situation for butikkerne. Løbende har vi lavet aftaler med lejerne og har så fået de resterende restancer ud af verden,” siger Thomas Thalbitzer.

Han henviser til, at selskabet har nedbragt restancerne fra godt 11 mio. kr. året før til 3,7 mio. kr. ”Et meget acceptabelt restanceniveau i forhold til, hvad vi havde sidste år,” lyder det.

Mangler personale

Selvom det er begyndt at gå den rigtige vej for centret, er det for tidligt at ånde lettet op.

”For nogle butikker er der stadig store, blodige spor, og der er en masse at indhente for centrets butikker, herunder omsætningstab for de blandt andet knap fire måneder, vi havde lukket i 2021. Nogle butikker har jo ikke kunnet holde fuldt åbent, fordi de har manglet personale på grund af sygemeldinger,” siger Thomas Thalbitzer.

Ifølge de kontrakter, Frederikserg Centret indgår med lejerne, skal butikkerne ellers holde åbent.

”Men vi har været nødt til at lave forskelige tilpasninger for butikkerne, så det har kunnet hænge nogenlunde sammen. Vi håber og tror dog på, at markedet nu kommer i gang igen hurtigt,” uddyber han.

I samme åndedrag peger Thomas Thalbitzer på ”en spændende joker,” som han kalder vareleverancerne, da problemer med forsyningskæderne kan komme til at påvirke butikkerne i forskellig grad.

Genåbning af centre løfter detailsalget i maj op i top-3

Shoppingcentre mister over 1 milliard i værdi – udlejningen holder skansen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også