Modstandsdygtig minebranche sikrer vækst hos FLSmidth

FLSmidth har i 2021 oplevet stigende omsætning og indtjening. Selskabet står over for at skifte formand.
Foto: FLSmidth/PR
Foto: FLSmidth/PR
af ritzau

Et voksende salg af udstyr og services til mineindustrien har i 2021 bidraget til, at danske FLSmidth har tjent flere penge. Det fremgår af årsregnskabet fra FLSmidth.

FLSmidth leverer udstyr og rådgivning til henholdsvis mineindustrien og cementbranchen. Minedelen, der er størt målt på salg og indtjening, er også den afdeling, der har oplevet størst salgsmæssig fremgang i 2021. Ud af en samlet omsætning på 17,6 milliarder kroner har minedelen stået for 11,7 milliarder. De 11,7 milliarder kroner er en vækst på ti procent i forhold til året før. Til sammenligning er omsætningen i cementforretningen blot vokset med én procent.

I regnskabet skriver FLSmidth, at mineindustrien sammenlignet med mange andre industrier har været meget modstandsdygtig over for konsekvenserne af coronapandemien.

På trods af flere nedlukninger og udfordringer i den globale forsyningskæde har mineindustrien nydt godt af høje råvarepriser og stor produktion, skriver FLSmidth.

Væksten i minedelen har samtidig været den største bidragyder til, at FLSmidths overskud er steget med 74 procent til 357 millioner kroner.

Adm. direktør i FLSmidth, Mikko Keto, hæfter sig ved vækst i begge forretningsben i 2021.

”De vigtigste vækstdrivere bag indsatsen i 2021 er vores fortsat gode momentum i mining og forbedringer i vores cementforretning,” lyder det i en kommentar til årsrapporten.

Ny formand for bestyrelsen

Samme dag, som FLSmidth har præsenteret sit regnskab, kan selskabet også fortælle, at bestyrelsen skal have ny formand og næstformand. Den nuværende formand for bestyrelsen, Vagn Sørensen, har valgt at fratræde sin post i forbindelse med næste ordinære generalforsamling.

I stedet udpegedes nuværende næstformand Tom Knutzen som ny formand for bestyrelsen. FLSmidth udpeger derudover Mads Nipper, administrerende direktør i Ørsted, som ny næstformand i bestyrelsen.

FLSmidth har ordinær generalforsamling 30. marts. Her vil den nye formand og næstformand formelt blive godkendt til deres nye poster.

FLSmidth overgår egne forventninger til 2021

FLSmidths kunder satser på bæredygtige processer

FLSmidths topchef stopper og afløses af minedirektør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også