ISS tjener igen penge efter hård tid under corona

Den danske servicekoncern ISS kom tilbage på sporet i 2021 med et overskud på 637 mio. kr., viser årsregnskabet. Året før gav et minus på 5,2 mia. kr. efter en megahensættelse. (Opdateret)
ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen. | Foto: Gregers Tycho
ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen. | Foto: Gregers Tycho
af ritzau

Den danske servicekoncern ISS, der står for alt fra rengøring til kantinedrift og vagtservice, er i 2021 kommet sig efter et rædderligt 2020.

ISS tjente sidste år 637 millioner kroner, viser årsregnskabet, der er offentliggjort torsdag.

ISS' resultater i 2021 er hjulpet af, at selskabets kunder i højere grad er vendt tilbage til kontorerne i slutningen af året, om end omikronvarianten bremsede den tendens i december.

Resultatet er en væsentlig forbedring sammenlignet med 2020, der var lidt af et rædselsår for ISS med et underskud på over 5 milliarder kroner.

Det store minus skyldtes coronapandemien, som førte til hjemmearbejde verden over og dermed mindre behov for blandt andet rengøring og kantinedrift.

Samtidig havde selskabet en meget stor hensættelse på 3,5 milliarder kroner - blandt andet til tab på en stor kontrakt med Forsvaret i Danmark.

Skuffende forventninger

Forventningerne til 2022 skuffer til gengæld aktiemarkedet. ISS venter en organisk vækst i 2022 på over 2 pct. og en driftsmargin på over 3,5 pct.

Til sammenligning havde analytikerne ventet en organisk vækst på 4,3 pct. og en driftsmargin før særlige poster - men inklusive restruktureringsomkostninger - på 3,7 pct. i 2022.

I 2021 realiserede ISS en organisk vækst i omsætningen på 2 pct. med en driftsmargin på 2,5 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også