Watch Medier

Første år på børsen: Brintselskab næsten halverer omsætningen

Green Hydrogen System får skåret en stor luns af salget i det første årsregnskab siden børsnoteringen sidste sommer. Trods tilbagegangen er direktør meget optimistisk for fremtiden.

Sebastian Koks Andreassen, adm. direktør i Green Hydrogen Systems. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Den danske brintvirksomhed Green Hydrogen Systems, der gik på børsen tilbage i juni, fik næsten halveret sin omsætning i 2021 sammenlignet med 2020.

Sidste års salg landede således på 5,2 mio. kr. i 2021, mens den lå på 9,4 mio. kr. i 2020, fremgår af et netop offentliggjort regnskab fra selskabet.

Samtidig er underskuddet fra driften blev dobbelt så stort, mens underskuddet på bundlinjen ligeledes er vokset.

Resultat af den primære drift, EBITDA, landede på -146 mio. kr. fra -70 mio. kr. i samme periode året før. Den post blev påvirket negativt af omkostningerne ved børsnoteringen, der skærer driften med 30-35 mio. kr., skriver selskabet.

Dertil kommer en medarbejderstab, der er svulmet til 197 ansatte sammenlignet med 52 året forinden.

I en onlinefremlæggelse af årsrapporten kalder Green Hydrogen Systems finansdirektør Ole Vesterbæk resultatet for "selvfølgeligt skuffende", der blandt andet er mærket af en mere kompleks produktion end først antaget samt et fokus på at investere afslutningen af virksomhedens projekt A-serie samt at avancere dens X-serie.

I årsrapporten får han medhold af sin direktør, Sebastian Koks Andreassen.

"Vi har oplevet udfordringer i forbindelse med produktionen af vores første A90 elektrolyseenheder, som har påvirket kundeprojekter og vores økonomiske resultater,2 lyder det fra direktøren.

I december kom det frem, at virksomheden måtte nedjustere forventningerne, fordi store forsinkelser betød at størstedelen af virksomhedens leverancer måtte udskydes til 2022

Sebastian Koks Andreassen tilføjer, at på trods af skuffelsen over de indledende leveringsforsinkelser ser han fremskridt i virksomhedens produktions- og teknologiindustrialisering. Den fremgang afspejler også virksomhedens forventninger til 2022, hvor han regner med en markant stigning i omsætningen i forhold til 2021. Dertil kommet et øget ordreindtagspotentiale.

"Sammenlignet med de oprindelige mål, der blev fastsat ved børsnoteringen, er ordreindtagspotentialet i 2023 og 2024 steget, hvilket positivt påvirkede vores forventning om en omsætning i 2025 langt over 1.000 mio. kr.," lyder det fra Sebastian Koks Andreassen.

Selskabet spår på den baggrund fremgang i 2022, når investeringer fra årets løb sammen med omsætning fra udskudte ordrer efter planen bærer frugt.

Dermed venter Green Hydrogen Systems en omsætning på 75-120 mio. kr. og et ordinært driftsunderskud på EBITDA-niveau på 225-265 mio. kr. mio. kr. i regnskabsåret 2022.

Mærsk-arving køber sig selv ind i aarhusiansk geotermi-sats

Green Hydrogen skal rejse sig efter nedjusteringer

Green Hydrogen Systems henter ny finansdirektør

Brintbranchens næste kvantespring tages nu i Skive

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs