Rekord i Huscompagniet efter byggeboom – "vores model virker"

Huscompagniet har aldrig solgt lige så mange huse som i 2021, hvor danskerne byggede nyt i stor stil, men hvor stigende materialepriser også førte udfordringer med sig. Topchefen fortæller, at han efter 25 år i branchen ”ikke har oplevet noget lignende.”
Huscompagniet solgte sidste år 2376 typehuse. | Foto: PR / Huscompagniet
Huscompagniet solgte sidste år 2376 typehuse. | Foto: PR / Huscompagniet
AF RITZAU

Danskernes appetit på at bygge bolig var rekordhøj i 2021, hvor ejendomsmarkedet boomede.

Det kan ses i regnskabet for typehusfirmaet Huscompagniet. Firmaet satte sidste år omsætningsrekord.

Huscompagniet solgte huse for 4,3 mia. kr. Det svarer til en stigning på 20 pct. sammenlignet med 2020. Antallet af solgte huse steg 24 pct. fra 1921 til 2376, og driftsresultatet er opgjort til 401 millioner kroner.

Adm. direktør Martin Ravn-Nielsen beskriver 2021 som ”et ekstraordinært år,” hvor forsyningssikkerhed og stigende materialepriser kom i fokus. Til EjendomsWatch fortæller topchefen, at han trods 25 år i branchen ”ikke har oplevet noget lignende.”

”Jeg er særdeles godt tilfreds med vores resultat i 2021 og den flotte vækst, vi har oplevet. På trods af udfordringer har vi både løftet vores top- og bundlinje markant. Det har vi gjort ved at holde et stærkt omkostningsfokus og løbende justeret vores salgspriser i forhold til de stigende materialepriser. Det viser bare, at den strategi, vi har lagt, er rigtig, og at vores model virker,” lyder det fra Martin Ravn-Nielsen.

Nedjusterer salgsforventninger

Det fremgår af regnskabet, at der særligt var tryk på i de første seks måneder af regnskabsåret. I andet halvår normaliserede salget sig, og selskabet forventer derfor heller ikke, at man kan nå samme højder i regnskabet for 2022.

Den faldende markedsaktivitet betyder konkret, at selskabet i indeværende år forventer et salg på 1900-2100 huse mod tidligere ventet 2200-2400 huse.

”Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at vores forretning er kernesund. Vi tjener penge, og vores model virker. Også i de udfordrende tider. Men vi kommer til fortsat at skulle håndtere udfordringer i vores forsyningskæder, stigende inflation og lavere salgsrater,” siger Martin Ravn-Nielsen.

Den adm. direktør påpeger dog, at de stigende energipriser øger Huscompagniets ”konkurrencefordel,” da det kan tænkes at blive op imod tre gange så dyrt at opvarme et ældre hus som et nybygget.

Huscompagniet anslår selv at have en markedsandel på 24 pct. i Danmark, når det gælder nybyggede villaer. Selskabet er også aktivt i Sverige og har mere end 400 ansatte.

Huscompagniet melder om ordrebog på over 4 mia. kr.

Topchef i Huscompagniet: Halvårsfremgang er ekstraordinær – normale tider forude


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også