Trackman runder for første gang en milliard i omsætning

Sportsradar-firmaet Trackman tog sidste år et voldsomt ryk fremad med en omsætningsvækst på 55 pct. til 1,15 mia. kr. og et tilsvarende formidabelt overskud.
Adm. direktør og medstifter Klaus Eldrup-Jørgensen i Trackmans målelaboratorium i Vedbæk. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Adm. direktør og medstifter Klaus Eldrup-Jørgensen i Trackmans målelaboratorium i Vedbæk. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Den danske virksomhed Trackman, som udvikler sportsradarer til især golf og fodbold, havde sidste år en omsætningsvækst på 55 pct, skriver erhvervsmediet Finans.

Trackmans nettoomsætning løb i 2021 op på 1,15 mia. kr. mod 741 mio. kr. året forinden og et overskud før skat på 475 mio.kr. mod 251 mio. kr. året før.

Den eksplosive vækst skyldes blandt andet, at covid-19-pandemien og dens afledte effekter har påvirket golfindustrien positivt, ligesom amerikansk baseball er kommet stærkt tilbage efter krisen, fremgår det af regnskabet.

Trackmans radarteknologi gør det muligt for golfspillere og andre sportsfolk at få en masse data om den måde, de træffer bolden, og ved hjælp af teknologien kan tv-seere også følge boldens bane i luften.

Brødrene Eldrup-Jørgensen var i 2003 med til at grundlægge firmaet sammen med Fredrik Tuxen og Carsten Hallas, og de to brødre og Fredrik Tuxen ejer i dag langt størstedelen af selskabet sammen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også