B&O øger salget men tjener ingen penge

Bang & Olufsen ser omsætningen stige og bundlinjen skrumpe i regnskabsårets tredje kvartal, men selskabet fastholder forventningerne for hele året.
Foto: Simon Fals
Foto: Simon Fals
AF MARKETWIRE

Bang & Olufsen kom ud af tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår 2021/22 med voksende omsætning, hvor nettoomsætningen er vokset til 775 mio. kr. fra 698 mio. kr. i samme periode året før.

På bundlinjen viste tredje kvartal et underskud på 16 mio. kr. mod plus 13 mio. kr. i samme periode sidste år.

”For syvende kvartal i træk leverede vi tocifret vækst. Det gjorde vi på trods af de vedvarende udfordringer med de globale leverandørkæder. Dette skyldtes især det hårde arbejde fra vores partnere og medarbejdere, og jeg vil gerne takke dem for deres store indsats,” siger Kristian Teär, administerende direktør i B&O, i regnskabsmeddelelsen.

Bruttomarginen i regnskabsårets tredje kvartal lød på 44 pct. mod 44,9 pct. i forhold til samme periode sidste år, mens overskudsgraden (EBIT-margin) endte på 0,1 pct. mod 4 pct. i perioden sidste år.

B&O havde frie pengestrømme på minus 14 mio. kr. mod 8 mio. kr. i tredje kvartal 2020/21, hvilket skyldtes højere omkostninger på komponenter og højere investeringer.

”I Q3 påvirkede den globale mangel på komponenter både vores omkostninger og produkttilgængeligheden, og vi forventer, at dette fortsætter i et stykke tid. Derudover ser vi højere usikkerhed relateret til forbrugerefterspørgsel som følge af højere inflation, Ruslands tragiske invasion af Ukraine og COVID-19 nedlukninger i Kina,” siger adm. direktør Kristian Teär.

Bang & Olufsen fastholder forventningerne for det skæve regnskabsår 2021/2022, selv om selskabet er ramt af højere omkostninger.

Det går ud over forventningerne til EBIT-marginen før særlige poster, der nu ses lande i den lave ende af det tidligere udmeldte interval på på 2-4 pct.

Selskabet venter en omsætning mellem 2,9 og 3,1 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også