Boom på bundlinjen hos Imerco-ejer

M. Goldschmidt Holding kommer ud af 2021 med det næstbedste resultat nogensinde. Værdireguleringer af både ejendomme og gæld trækker op i lighed med børsnotering af datterselskab og et ”fantastisk år” for Imerco-kæden.
Bydelen Frederiksbro i Hillerød er M. Goldschmidt Holdings hidtil største projekt til over 4 mia. kr. | Foto: PR / M. Goldschmidt Holding
Bydelen Frederiksbro i Hillerød er M. Goldschmidt Holdings hidtil største projekt til over 4 mia. kr. | Foto: PR / M. Goldschmidt Holding

Med et resultat før skat på 469 mio. kr. skal man tilbage til 2005, før ejendomsinvestor Mikael Goldschmidts privatejede koncern leverede et større overskud.

Det viser den endnu ikke offentliggjorte årsrapport fra selskabet, som i en meddelelse kalder resultatet for ”meget tilfredsstillende.”

I alt steg indtægterne i M. Goldschmidt Holding til 1663 mio. kr., hvoraf isenkræmmerkæden Imerco stod for de godt 1,5 mia. kr., mens lejeindtægterne fra selskabets ejendomme tegnede sig for resten.

”M. Goldschmidt-koncernen nåede vigtige milepæle i 2021. Ejendomsaktiviteterne udviklede sig positivt, lejeindtægterne steg til 150 mio. kr. og ejendomsporteføljen rundede for første gang 5 mia. kr. Allerede i 2022 vil lejeindtægterne stige yderligere 50 mio. kr. til 200 mio. kr. på vej mod 250 mio. kr. i 2024 baseret på de nye byggerier, vi allerede har sat i gang,” udtaler adm. direktør Søren Bjørn Hansen i regnskabet.

Hillerød tager fra

Det er især den gradvise udbygning af porteføljen på Frederiksbro i Hillerød, som med lutter boligejendomme står til at give indtjeningen et løft de kommende år.

Frederiksbro vil have en værdi af godt 4 mia. kr., når området står færdigt. I 2021 blev etape 1 og 2 i brug med 89 rækkehuse og 334 lejligheder. Når etape 3 med 115 og dernæst 198 lejligheder står klar i 2024, er M. Goldschmidt Holding kun godt halvvejs med udnyttelsen af de i alt 120.000 kvm byggeretter, koncernen råder over.

Yderligere vækst i år

Positive værdireguleringer af ejendomme løb sidste år op i omkring 200 mio. kr., og ligeledes positive værdireguleringer af gæld påvirker resultatet før skat med 125 mio. kr., mens Imerco-kædens 160 butikker bidrager med 80 mio. kr.

”Imerco leverede et fantastisk resultat efter endnu et imponerende år, så M. Goldschmidt-koncernens egenkapital for første gang oversteg 3 mia. kr. og det med en pæn margin,” lyder det fra Søren Bjørn Hansen.

Mikael Goldschmidt, der stiftede virksomheden tilbage i 1979, er i dag bestyrelsesformand.

Mikael Goldschmidts Imerco runder 1,5 mia. kr. i omsætning i nyt rekordregnskab

Goldschmidt bag 45 nye lejeboliger i Hornbæk

Goldschmidt indleder politisk kamp for at sikre familievirksomheder

Matadoren der fik nej i banken – og købte barndommens gade

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også