Rekordoverskud i A.P. Møller Holding på 119 milliarder

Overskuddet i A.P. Møller Holding, der sidder på en kontrollerende andel af rederi- og logistikkoncernen Mærsk, fik sidste år et overskud på 119 mia. kr. - primært udløst af de høje containerrater.
Robert Uggla er adm. direktør i A.P. Møller Holding. | Foto: PR/A.P. Møller-Maersk
Robert Uggla er adm. direktør i A.P. Møller Holding. | Foto: PR/A.P. Møller-Maersk

A.P. Møller Holding havde et forrygende 2021 med en historisk høj omsætning på 408 mia. kr. og et nettooverskud på ikke mindre end 119 mia. kr. Det er mere end en 11-dobling af overskuddet i forhold til 2021, selv om omsætningen ”kun” er gået frem fra 277 mia. kr. til 408 mia. kr., skriver Finans.

Især de enormt høje fragtrater gennem hele 2021 er med til at sikre det ekstraordinære resultat for APM Holding, der er moderselskab i A.P. Møller Gruppen og sidder på den kontrollerende magt i det børsnoterede rederi- og logistikrederi A.P. Møller-Mærsk.

”Den positive udvikling i 2021 overskygges af den seneste geopolitiske udvikling. Invasionen af Ukraine repræsenterer et af de mørkeste øjeblikke i Europa siden 2. Verdenskrig. Vores hjerter og tanker er hos befolkningen i Ukraine, herunder mange venner, kolleger og kunder. Vi glædes over at se, hvordan vores virksomheder bidrager på forskellige måder,” skriver A.P. Møller Holdings adm. direktør Robert Mærsk Uggla i et brev til aktionærerne.

Holdingselskabet har i 2021 opkøbt emballagekoncernen Faerch og kølervirksomheden Nissens Cooling Solutions, mens energiselskabet Innargi blev etableret som en selvstændig virksomhed.

Formandsskifte i Maersk: Uggla skal løfte familiearven i en verden i krise

Danmarkshistoriens største overskud til Mærsk: 117 milliarder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også