Falcks ambulanceforretning mangler arbejdskraft

På trods af et kvartalsregnskab med millionforbedring på både top- og bundlinje er der udfordringer i vente for redningstjenesten Falck, der har svært ved at finde mandskab.
Falck har svært ved at skaffe mandskab nok til ambulancedriften. | Foto: René Schütze
Falck har svært ved at skaffe mandskab nok til ambulancedriften. | Foto: René Schütze

Sundheds- og redningstjenesten Falck kan i et netop offentliggjort kvartalregnskab for de første tre måneder af 2022 præsentere millionforbedringer på både top- og bundlinje, hvor omsætningen er steget til 3,7 mia. kr. i 1. kvartal 2022 fra 3,4 mia. kr. samme tidspunkt i 2021.

Alligevel er der sten i skoen at finde i koncernens ambulanceforretning, hvor et pres fra arbejdsmarkedet bidrager til faldende indtjening i afdelingen, skriver Børsen på baggrund af et interview med Falcks adm. direktør, Jakob Riis.

Ifølge direktøren har Falck svært ved at finde mandskab til sine ambulancer, hvilket resulterer i overbetaling og bod til kunderne, hvis kontrakterne ikke opfyldes.

“Når du begynder at skulle bruge dobbelt og i nogle tilfælde tredobbelt betaling for at få dækket de timer ind, som ellers skulle være dækket af en ekstra ansat, har det ret stor indflydelse på indtjeningen,” siger Jakob Riis.

Ifølge direktøren vil manglen på arbejdskraft ramme indtjeningen det meste af 2022. I alt optager lønningerne af de mere end 33.000 ansatte omtrent 75 pct. af omkostningerne i koncernen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også