Watch Medier

Tilfredshed i Banknordik efter første kvartal

Den færøske bank, der sidste år solgte sin danske forretning fra til Spar Nord, er kommet igennem et første kvartal med præstationer, der ligger i toppen af eget forventningsinterval.

Foto: PR/Banknordik

Banknordik melder om fremgang i det grundlæggende resultat i første kvartal og sigter nu efter et resultat for hele året i toppen af det tidligere udmeldte forventningsinterval.

”Årets første kvartal viste fortsat positive takter, og vi er tilfredse med at kunne præsentere et solidt finansielt resultat for perioden,” siger bankens adm. direktør Árni Ellefsen i regnskabet.

I første kvartal har banken skabt et driftsresultat før nedskrivninger på 49 mio. kr., hvilket er en forbedring på 3 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Nedskrivninger på udlån udgjorde en tilbageførsel på 10 mio. kr. i førte kvartal mod 27 mio. kr. i tilbageførsler i første kvartal sidste år.

”Selvom usikkerheden i forbindelse med covid-19 er reduceret, har banken valgt at fastholde det ledelsesmæssige skøn uændret på i alt 52 mio. kr. grundet usikkerheden i forbindelse med krigen i Ukraine.”

Resultatet før skat blev i alt 60 mio. kr. for årets første tre måneder mod 117 mio. kr. i første kvartal af 2021, hvor der dog var engangsindtægter fra salget af den danske forretning til Spar Nord på 77 mio. kr.

Skruer forventningerne op

For hele 2022 venter banken fortsat et nettooverskud på 130-160 mio. kr., men banken præciserer, at udviklingen i første kvartal indikerer, at nettoresultatet vil ligge i den højere ende af intervallet.

”Forventningerne er forbundet med usikkerhed og afhænger blandt andet af de økonomiske forhold, udviklingen i situationen vedrørende krigen i Ukraine, nedskrivninger på udlån samt kursreguleringer,” påpeger Banknordik.

Tabel for Banknordiks regnskab for første kvartal af 2022:

Mio. kr.
Q1 2022
Q1 2021
FY 2021
Netto renteindtægter
64,3
66,7
268,6
Netto gebyrindtægter
21,5
18,5
82,8
Driftsomkostninger
58,8
88,6
232,6
Nedskrivninger på udlån (netto)
9,7
12,4
76,6
Resultat før skat
60
117
238,3
Nettoresultat
48,2
93,9
272,3

Gang i bestyrelsens svingdør har skubbet på direktørs beslutning om at forlade Banknordik

Storaktionærer foretager vagtskifte i Banknordiks bestyrelse i ellevte time

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs